Brief aan Anna Laura #12 Bookstagram, booktube & bookbudget

Iedere maand schrijven Anna Laura en ik een brief aan elkaar waarin we het een en ander over boeken vertellen. Vandaag is het mijn beurt om een brief te schrijven en ik kan je zeggen dat ik de titel geniaal bedacht vond van mezelf. Hier kan je Anna Laura’s laatste brief aan mij (terug)lezen. Op die brief reageer ik nu!

Lieve Anna Laura,

Ik schrijf deze brief op de dag dat je jarig bent, maar hij komt pas volgende week online. Dat is dan wel weer een beetje jammer, omdat jouw brief precies op mijn verjaardag online kwam. Ik vond het weer een erg leuke brief, volgens mij zeg ik dat steeds, maar het is altijd een feestje om je brief lezen!

Ik ben ook heel nieuwsgierig geworden naar je reading journal, maar ik hoop ‘m binnenkort een keer in het echt te kunnen bewonderen. Ik durf te wedden dat-ie er mooier uitziet dan die van mij. Ik heb wilde plannen voor ‘als het boekje dat ik nu heb vol is’, maar wil nu toch een beetje dezelfde indeling aanhouden.

Niet dat het schuldgevoel leuk is, maar ik vind het toch wel fijn dat het herkenbaar is voor je. Dan ben ik toch niet de enige. En dat je per periode iets veel doet is ook wel herkenbaar, ik heb ook van die periodes. Voor m’n gevoel gaat het de laatste tijd wel weer wat beter met het schuldgevoel (of slechter, net hoe je het bekijkt). Jouw brief heeft geholpen en zoals ik vorige week in m’n blogbericht schreef heb ik een stevig gesprek met mezelf gevoerd, haha. Dat ik niet meer achterloop met m’n leeschallenge helpt ook, denk ik.

Wat jij schrijft over bookstagram en booktube is ook heel herkenbaar. Ik twijfel best vaak over m’n content, juist omdat het zoveel YA en fantasy is. Nu lees ik af en toe wel boeken in die categorieën, maar het zijn niet echt de boeken waar ik uitgebreide reviews over wil schrijven en delen. Ik denk dat juist omdat we dat niet doen (of minder) we iets toevoegen aan het wereldje. En het allerbelangrijkste is denk ik wel dat je er plezier in hebt en dat het voldoening geeft. Pas ontdekte ik een nieuw plekje in mijn kamer om foto’s te maken voor bookstagram (bij het hoofdeinde van m’n bed) en zoiets kleins maakte me echt al superblij! Misschien groeien we dan wel niet zo hard en hebben minder volgers dan we zouden willen, dat is van ondergeschikt belang als we er plezier in hebben, toch? Ik vind het maken van booktube filmpjes een heel karwei, maar ik geniet er wel van.

En nu iets waar ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar ben sinds je Duur huis, nooit thuis hebt gelezen … Het is niet dat ik hier direct advies bij nodig heb, want ik heb een systeem wat best wel goed werkt (behalve dan de keren dat ik mezelf niets aantrek van het systeem), maar ik ben gewoon nieuwsgierig naar hoe het bij jou gaat. Door de titel heb je al wel een vermoeden waar het over gaat, denk ik. Maar hoe stel jij een boekenbudget voor jezelf? Of doe je daar helemaal niet aan en ben je niet van plan om dat ooit te gaan doen? Ik hoor het graag van je!

Ik zit te bedenken of ik nog een leuke boekentip voor je weet … De laatste tijd heb ik vooral veel boeken gelezen die jij me ooit getipt hebt, dus ik vind het best ingewikkeld. Weet je, ik loop even naar m’n boekenkast, misschien word ik nog wel geïnspireerd. Een bladersessie door m’n reading journal leverde deze suggestie op: Het hebzuchtgas van Jan Terlouw. Maar ik zag dat je ook van plan bent om dit jaar Koning van Katoren te lezen en misschien moet je dat eerst doen. Als de stijl van Jan Terlouw je aanspreekt is Het hebzuchtgas wel een leuk boek om te lezen. Het is een modern sprookje over hebzucht (klinkt logisch, toch?).

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn brief!

Liefs,

Mirjam

PS voor de lezers van m’n blog: Stellen jullie een boekenbudget voor jezelf?

4 Reacties

  1. Boekenbudget? Wat is dat? Als mijn geld op is, worden er ook geen boeken meer gekocht. Ik probeer meer de stapel ongelezen boeken als maat te nemen. Maar dat blijft moeilijk.

    1. Haha, je hebt me in ieder geval aan het lachen gemaakt met deze reactie 🙂 Ik denk dat ik een paar jaar geleden precies zo zou hebben gereageerd, maar het gaat de laatste tijd heel erg goed met mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: