Day in the life #12 Donderdag 5 december 2019

Het heerlijke avondje was gekomen. Helaas ging Sint Nicolaas stilletjes mijn huisje voorbij op 5 december. Zoals eigenlijk de afgelopen jaren iedere keer het geval is. Maar, via Instagram kwam wel het verzoek om over donderdag 5 december een dagverslag te schrijven, dus dat heb ik maar gedaan.

Ik werd de bewuste donderdag om zeven uur pas wakker. Om de een of andere reden sliep ik opeens veel meer en langer toen ik minder ging werken voor het LCJ. Kennelijk had mijn lijf dat nodig. Ik ontbeet en las ondertussen het tweede deel uit De Grijze Jager serie uit. In december mocht ik eindelijk beginnen met het herlezen van deze serie. Ik had eigenlijk verwacht dat ik er sneller doorheen zou gaan en dat ik op donderdag al wel in deel 4 of 5 zou zijn. Maar ik deed het dus wat rustiger aan.

Zoals ik al schreef, ben ik minder gaan werken, maar donderdag is nog steeds een van mijn werkdagen. Officieel werk ik 2,5 dag. In de praktijk komt het neer op 3 dagen, maar ik verdeel het werk wat meer en neem vaker pauzes, of ben eerder klaar. Woensdag 4 december had ik net het opruimen van mijn kamer afgerond, dus dat kwam mooi uit. Ik werkte die dag voornamelijk aan Kerstoverdenkingen en plande social media posts voor onze verschillende kanalen in. Het werk ging eigenlijk heel goed en ik had er echt plezier in!

Ik stopte om kwart voor vijf met werken en ging meteen daarna in de douche. Toen ik daarna beneden kwam (in mijn pyjama) was mijn moeder bijna klaar met koken en heb ik lekker op de bank gelegen, met deel 3 uit de reeds bekende serie. We aten die avond (glutenvrije) kipschnitzels, een gevulde salade en Franse frietjes uit de air fryer. Ik heb ook wel foodfoto’s, maar het voelt altijd zo millenial-achtig om te posten. Dat maakt natuurlijk niets uit, want ik ben een millenial, maar toch.

Omdat ik NaNoWriMo succesvol had afgerond, had ik mezelf de twee nieuwste kleurensets van de Tombow Dual Brusphens cadeau gedaan, inclusief de nieuwe bewaardoos waar al mijn 108 pennen in konden. Ik gebruik deze pennen ontzettend veel, voor het schrijven, maar ook allerlei creatieve uitspattingen. Die avond maakte ik een zogeheten swatch van alle kleurtjes, precies zoals ze in de doos zitten. Ook schreef ik het juiste nummer erbij, dus nu pak ik altijd de juiste kleur! Tot slot keek ik nog een filmpje, samen met mijn vader en ik ging redelijk vroeg (21:15) naar bed, waar ik nog een poosje gelezen heb.

Terugkijken
Het is bijna een jaar geleden dat mijn eerste Day in the life blogje verscheen. Ik blijf het leuk vinden om per maand over één dag iets te delen, dus deze categorie zal volgend jaar zeker blijven! Sowieso zal er geen een categorie van mijn blog verdwijnen, er worden er hoogstens een paar toegevoegd, maar daar vertel ik je op 1 januari 2020 graag meer over.

Het is de bedoeling dat op maandag 27 januari weer een nieuw dagverslag online komt. Zoals iedere keer mogen mijn bloglezers bepalen welke datum het wordt. Jullie mogen deze keer kiezen uit een datum tussen 2 en 24 januari 2020. Sorry, Nieuwjaarsdag is vaak te saai om iets over te schrijven 😉

Welke blogberichtjes vind je altijd leuk om te lezen op mijn blog?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Hallo Mirjam, ik lees alle blogberichten graag. Alleen die mbt. schrijven, (bv. fun facts personages) interesseren me niet zo, maar ik ken je boeken ook niet. Vooral interesseert me je planningblogs (met je goals), lezen en een dag in de maand. Ik kijk uit naar de nieuwe blogs, die mij een inzicht in het leven van een millenial (…) geven.

  En ja… 108 van die mooie stiften is natuurlijk een droom…… Zijn dat ze allemaal?

  Fijne kersttijd en jaarwisseling. Johanna

  1. Dank je wel voor je reactie! Ik ben inderdaad een millennial, al had ik tot twee jaar terug nog niet van het woord gehoord. Eigenlijk hoop ik dat ik vooral mezelf ben 😉 Leuk om te lezen dat je uitkijkt naar nieuwe blogs!
   Het zijn inderdaad alle verschillende Tombow Dual Brush pennen. Toen ik afstudeerde kocht ik de set van 96 en nu volgden dus de 12 nieuwe kleurtjes.
   Ook bedankt voor je mooie wens! Ik hoop dat jij ook een fijne kerst hebt gehad en wens je een goede jaarwisseling!

   1. De term “Millennia” ken ik ook maar sinds kort. Maar in het algemeen worden stromingen pas achteraf benoemd. (de renaissance was er ook niet vanaf het begin). Maar geen angt, ik denk dat je “je zelf” bent en ik heb ook niet het gevoel dat je je erg door reclame laat leiden. En dat vind ik super. Opvallend vind ik, het grote verschil tussen jouw leven en mijn generatie vooral de sociale media zijn. Daardoor moeten jullie veel georganiseerder en doelgerichter zijn, om nog iets te bereiken, en dat bewonder ik. Daar heb ik grote moeite mee. Ga zo door, ook in 2020.
    Nog een vraag mbt de Tombow… blijven die lang goed, of drogen die snel uit?

    1. Dank je wel voor deze hartverwarmende woorden 🙂
     Ik heb de Tombows inmiddels al 2 jaar en ze zijn allemaal nog goed! En een tijdje geleden hoorde ik dat iemand een paar stiften van Tombow al 10 jaar had, maar dat ze het nog steeds deden. Ik bewaar ze wel liggend, omdat ik ergens hoorde dat ze op die manier het langst meegaan. De stiften zijn prijzig, maar de kwaliteit is goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: