Schrijfsel #19 The story of my blog

Een tijdje geleden was ik op zoek naar leuke, nieuwe blogonderwerpen. Als aanvulling op de dingen die ik nu deel. Via writerswrite kwam ik op het idee om het verhaal van mijn blog te delen. Waarom ben ik dit blog ooit begonnen? Heb ik nu nog dezelfde doelstellingen met mijn blog? Hoe zie ik de toekomst van mijn blog voor mij? Nu ik ruim anderhalf jaar aan het bloggen ben leek het me wel leuke deze dingen te delen.

Foto: Lonieke Waayenberg Fotografie

Hoe het begon
In oktober 2017 was ik, samen met een vriendin op vakantie op Mallorca. Op dat moment had ik 2 boeken geschreven (De opdracht en Lijmen) en werkte ik aan nummer 3 en 4 (Chaos en Vrije val). Iedere avond keken we naar de zonsondergang en deelden onze dromen voor de toekomst. Toen vroeg M. aan mij of ik mijn schrijfwerk wel serieus nam. Een eerlijk antwoord was nee. Daarna ben ik me bewuster geworden van mijn schrijfwerk en heb ik veel stappen gemaakt. Onder andere het aanmaken van dit blog. Op 1 januari 2018 kwam de eerste post online. Op mijn blog wilde ik vooral delen wat mij op schrijfgebied bezig hield. Ik deelde fun facts van mijn boeken en vertelde iedere maand hoeveel ik had geschreven. Het leek me vooral leuk om voor jongeren, die boekverslagen maken, dat ze op mijn website extra informatie konden vinden over mij en mijn boeken. Daarnaast besloot ik om ook eens in de veertien dagen een boekreview te delen.

Hoe het nu is
Zeker het afgelopen halfjaar zijn er meer persoonlijke berichten van mij bij gekomen. Dat begon natuurlijk al in juli 2018, toen ik vertelde over mijn ontslag en toekomstplannen. Ook deel ik mijn toekomstplannen met jullie, door middel van de posts over schrijfdoelen. Nog steeds vertel ik iedere maand hoeveel ik geschreven heb en deel ik fun facts en andere zaken. Toch vind ik de persoonlijke berichten erg leuk en ik hoop ook dat jullie ervan genieten. De huidige mix spreekt mijzelf erg aan en ik hoop dit in de toekomst ook bij te houden. 

Hoe ik het over 1,5 jaar wil hebben
Ik wilde eerst een grotere toekomstverwachting uitzetten (5 jaar), maar dacht: het is nu iets meer dan anderhalf jaar geleden dat ik begon, nog zo’n tijdsperiode is lang genoeg. Ik hoop dat ik dezelfde frequentie volhoud, dus 2 à 3 berichten per week en dat ik iedere week weer leuke dingen heb om met jullie te delen. Maar als ik eens geen idee heb, kan ik altijd blogchallenges bekijken en daar iets mee doen 😉 Ook hoop ik dat ik dan nog meer boeken heb geschreven, zodat ik daar ook fun facts over kan delen. Maar het allermeest hoop ik dat ik nog steeds geniet van het bloggen. Het maakt me dan niet zoveel uit of 100 mensen of 1000 mensen mijn blog lezen, plezier in het schrijven is voor mij het belangrijkst!

Als jij ook blogt, wanneer ben jij begonnen en wat is er sinds die tijd veranderd aan jouw blog?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

10 Comments

 1. Leuk om te lezen hoe jouw blog is ontstaan! Ik lees je blog graag, of je nu persoonlijk artikelen schrijft of over het schrijven. Ga zo door !
  Ik ben vier jaar geleden begonnen met bloggen. Eerst in het Engels, maar twee jaar geleden overgestapt naar het Nederlands, waar ik nog steeds blij mee ben.

  1. Dank je wel voor je lieve reactie. Tof om te horen dat je mijn blogs graag leest. Dat is trouwens wederzijds. Ik vind het lastig om tijd vrij te maken om te reageren, maar probeer dat wel zo veel mogelijk te doen.

 2. Leuk om zo het verhaal van je blog te lezen. Ik blog zelf al zo’n 5 jaar, heb verschillende blogs gehad en er zijn verschillende onderwerpen langsgekomen. Na een blogpauze van anderhalf jaar, ben ik nu weer erg actief, en ik moet zeggen dat ik het onwijs gemist heb. Ik vind het heerlijk om lekker te kunnen schrijven en mijn gedachten te kunnen delen.

  1. Herkenbaar! Voor dit blog heb ik ook over diverse andere onderwerpen geblogd en in totaal ben ik al zo’n 7 jaar aan het bloggen (denk ik). Supertof dat je nu weer aan het bloggen bent. Ik heb vandaag een aantal blogs van je gelezen, erg leuk!

 3. Mooie blog! Leuk om te lezen hoe jouw blog zo tot stand is gekomen. Af en toe is het goed om over serieuze zaken na te denken. Blijf vooral zo doorgaan! Ik vind het leuk om over jou persoonlijk en over je schrijfproces te lezen 🙂 Wat je zegt over dat wel lezen maar niet reageren is herkenbaar trouwens 😉 Misschien toch maar vaker de tijd voor vrijmaken!

  1. Dank je wel voor je leuke reactie! Ik hoop dit zeker nog heel lang te blijven doen. De afgelopen tijd heb ik in m’n habit tracker (van m’n bullet journal) staan dat ik elke dag minstens 1 reactie moet achterlaten bij een blog. Als die gewoonte er goed in zit, wil ik het misschien zelfs iets gaan opschroeven 🙂

 4. Wat leuk om te lezen hoe je blog ontstaan is Mirjam! Altijd superleuk om jouw blogberichten te lezen, dus blijf vooral zo door gaan!
  En wat een leuke site writerswrite, die kende ik niet.
  Mijn blog bestaat alweer anderhalf jaar en is in die tijd wel met mij meegegroeid denk ik. 🙂

  1. Dank je wel voor je lieve reactie! Ik ga m’n best doen om nog heel lang te blijven bloggen.
   En wat je zegt over meegroeien is herkenbaar, zo ervaar ik het ook. Ik lees jouw blogberichten ook altijd met plezier!

 5. Wat leuk om te lezen Mirjam!
  Zelf heb ik dat ook, mijn blog veranderd met mij mee merk ik.
  Nu ik dus heel veel met mijn thee bedrijf bezig ben plaats ik ook veel thee gerelateerde blogs. Helemaal niet erg vind ik, want hier doe ik nu eenmaal veel mee. Het is niet zo dat ik geen andere blogs meer plaats, maar toch is het nu ook een mooie aansluiting bij mijn bedrijf.

  1. Dank je wel voor je lieve reactie! En het zeker herkenbaar, dat je blog als het ware met je meegroeit.
   En uiteindelijk blijft het jouw blog, dus jij mag weten wat je deelt, toch? Dan is het logisch dat het aansluit bij datgene waar je veel mee bezig bent! En als je het bloggen kunt combineren met je bedrijf is dat alleen maar mooi!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.