Friends 4-ever // Hoofdstuk 141 // Norah

Vorige week kon je lezen over Marit die haar vriend James weer terugzag. Gelukkig ging het nu een stuk beter met hem dan de vorige keer dat ze hem zag. Heb je geen idee waar ik het over heb? Klik dan hier, dan kan je het hoofdstuk nog eens teruglezen. In het hoofdstuk dat nu online komt kan je lezen over Norah. Hoe zit het met haar examenstress?

‘Nee hè?’ verzuchtte Norah, toen ze een fiche met een drie uit het zakje haalde. Waarom had ze de gok ook gewaagd? Ze wist dat het risico te groot werd om door te gaan.
‘Wat is er gebeurd?’ informeerde Ethan.
‘M’n ketel is ontploft. Nu gaat Abel sowieso winnen.’
Abel keek haar grijnzend aan en haalde een volgend fiche uit zijn zakje. Maar toen betrok ook zijn gezicht. Ook hij had drie knalerwten tevoorschijn gehaald en ook zijn ketel was ontploft.
‘Yes! Er is nog hoop,’ juichte Norah. Het was al het tweede potje ‘Kwakzalvers’ dat ze speelden en de vorige ronde had Abel gewonnen. Nu was zij aan de winnende hand. Ethan en Lieke gingen nog even door met hun ketels vullen, maar gaven het al snel op.
‘En de laatste winnaar van dit jaar is …’ zei Abel op dramatische toon. Iedereen in de woonkamer hield op met praten en keek hen afwachtend aan. ‘Norah de Lange. Gefeliciteerd zusje, ik ben trots op je.’
Norah juichte. ‘Yes! Eindelijk, eindelijk heb ik Abel een keer verslagen.’
‘Komen jullie dan nu gezellig bij ons zitten?’ informeerde Jaël. ‘Het jaar is bijna voorbij!’
‘Natuurlijk liefje,’ zei Abel braaf. Vlug ruimden ze het spelletje op en voegden zich bij de rest van de familie. Het was reuzegezellig, want iedereen was er. Nu ja, Jasmijn lag boven te slapen, Jaël en Abel hoopten dat ze dat zou blijven doen, ook al het vuurwerk over een halfuur losbarsten. En André … het is was inmiddels vier maanden geleden dat hij zijn relatie met Lieke had verbroken, maar Norah miste hem soms nog steeds en ze wist zeker dat haar zus dat nog meer ervaarde. Normaal gesproken hield Lieke helemaal niet van spelletjes doen, maar vanavond had ze twee potjes ‘Kwakzalvers van Kakelenburg’ gedaan en Norah wist zeker dat het was omdat haar zus niet steeds aan André wilde denken.
‘Stil eens,’ zei Jaël en de gesprekken stokten. Een klaaglijk huiltje klonk door de babyfoon.
‘We kunnen haar er maar beter uithalen,’ merkte Abel op. ‘Ga jij?’
‘Ik zit eigenlijk wel lekker,’ merkte Jaël grijnzend op.
Abel zuchtte. ‘Maar … ik ook.’
‘Ik ga wel,’ hoorde Norah zichzelf zeggen.
Haar broer keek haar dankbaar aan. ‘Laat haar slaapzak maar aan en neem het konijntje mee.’
Norah knikte en haastte zich naar boven. Jasmijn lag met grote ogen te kijken en er verscheen een glimlach op haar gezichtje toen ze Norah zag.
‘Hé, grote meid. Ga je mee met tante Norah?’ Pas nadat ze het gezegd had besefte Norah dat haar familie alles kon horen door de babyfoon. Of zou je dat niet horen als je druk in gesprek was? Voor de zekerheid zei ze maar niets en tilde Jasmijn uit bed. Die klampte zich meteen aan haar vast en legde haar hoofdje op haar schouder. Norah glimlachte toen ze het warme lijfje tegen zich aan voelde en wreef over Jasmijns rug. Ze bukte zich en pakte het konijn uit het bedje en liep vervolgens naar beneden. Iedereen was weer druk in gesprek, maar natuurlijk ging alle aandacht naar Jasmijn toen Norah de kamer in kwam lopen.
‘Slaapt ze nu weer?’ informeerde Norah, die zag dat Jasmijn haar oogjes had gesloten.
‘Half,’ merkte Abel op. Meteen vlogen Jasmijns oogjes weer open en ze duwde zich zachtjes van Norah af.
Norah ging naast Ethan op de bank zitten en zette Jasmijn zo op haar schoot dat ze de kamer rond kon kijken.
‘Kijk, we zijn er allemaal. Opa en oma, tante Rhodé, oom Michel, tante Thirza, tante Lieke … papa en mama. En kijk, daar zit oom Rick, te sjanzen met tante Elize. Die zijn net getrouwd weet je, dan zijn ze ultra verliefd.’
‘Moet jij nodig zeggen,’ grijnsde Rick. ‘Tante Norah zit altijd te sjanzen met oom Ethan hoor.’
‘Ik zou niet durven,’ zei Ethan en hij trok zijn arm, die over Norahs schouder lag, terug.
‘Ja ja …’
Norah ging onverstoorbaar verder. ‘Kijk, daar zitten papa en mama. Die hadden allebei geen zin om jou uit bedje te halen. Dus offerde tante Norah zich maar op.’
Abel stak zijn tong uit. ‘Nee … dat zegt tante Norah verkeerd. Papa en mama gunden het haar om jou uit bed te halen, dat vind je vast leuk, of niet, Jasmijntje?’
Jasmijn trakteerde haar vader op een glimlach en legde toen haar hoofd tegen Norahs borst. Voorzichtig draaide Norah haar om. Bijna twee maanden was haar nichtje nu al op de wereld en ze kreeg maar geen genoeg van al die knuffels. ‘Ik vond het in ieder geval wel leuk,’ zei ze en ze begon gekke gezichten naar Jasmijn te trekken.
De tijd verstreek, maar een kwartier voordat het nieuwe jaar zou beginnen werd Jasmijn onrustig.
‘Wil je graag naar mama?’ vroeg Norah en ze stond op en liep naar Jaël. Zodra haar schoonzus Jasmijn had overgenomen werd het meisje rustig.
‘Bijna alsof ze het aanvoelt …’ lachte Ethan.
‘Echt hè?’ zei Jaël verwonderd, terwijl ze haar dochter knuffelde.
Pap pakte de Bijbel en las psalm 90 voor. Daarna sprak hij kort een gebed uit en was het wachten tot de klok twaalf uur zou slaan. De sfeer gaf Norah een vreemd gevoel, zoals altijd met Oud en Nieuw. Maar dit jaar was het extra vreemd, want komend jaar ging ze examen doen. En daarna … haar leven zou voorgoed veranderen.
‘Gelukkig Nieuwjaar!’ riep Ethan uitgelaten, die de laatste minuten naar zijn horloge had gestaard. Hij omhelsde haar en kuste haar. ‘Heel veel succes Noortje!’
Iedereen omhelsde elkaar en wenste elkaar het beste voor het nieuwe jaar. Uiteraard had iedereen het over haar examens en Norah werd er een beetje kriegelig van. Toch paste ze ervoor op er iets over te zeggen, want dan zou het alleen maar erger worden. Na een minuut of tien gingen ze naar buiten om de buren ook het beste voor het nieuwe jaar te wensen en uiteraard gingen de jongens naar het vuurwerk kijken. Norah gaf er niet zoveel om, ze keek liever vanachter het raam naar het siervuurwerk. Maar zoals meneer Groeneveld altijd zei: ‘Boys will be boys’.
Toen Norah weer binnen zat, samen met haar zussen en schoonzussen, voelde ze haar telefoon trillen.
Gelukkig Nieuwjaar!!! Dit wordt ons jaar, meiden. We gaan allemaal slagen voor ons examen! Xx Lily. PS: Ja, ook jij, Noortje! Maak je geen zorgen.
Norah glimlachte en stuurde snel een berichtje terug.
Ga ik proberen, Lil. Maar kan niks beloven.

Hoe zou jij Norah willen bemoedigen?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

    1. Dankjewel! Superleuk dat je bent aangehaakt, ik zag inderdaad hier en daar een reactie! Vond ik superleuk 😉 Veel leesplezier de komende tijd, dat zal wel afkicken zijn, nu je één hoofdstuk per week kan lezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: