Fun facts #42 7 grappige feiten en cijfers over schrijfjaar 2021

Wie me een beetje kent weet dat ik een wiskunderamp ben, maar ook dol ben op statistiek. Ja, dat kan dus samengaan. Ongeveer een jaar geleden deelde ik voor het eerst een berichtje met zeven grappige feiten en cijfers over schrijfjaar 2020. Het leek me leuk om dat ook dit jaar weer te doen met schrijfjaar 2021.

 • Wat uren betreft was 2021 een nieuw dieptepunt sinds ik mijn uren bijhoud. Het jaar dat ik het meeste schreef blijft nog altijd 2018, maar gelukkig was het verschil met 2020 niet zo heel groot. Eigenlijk had ik dat laatste wel verwacht en ben ik heel blij met al de schrijfuren die ik maakte in 2021.
 • Het project waar ik in 2021 het meeste tijd aan heb besteed is de Samen! serie. In totaal schreef ik hier 6435 minuten aan, dat is goed voor 107,5 uur. Ik begon met dit project in 2018 en sinds die tijd heb ik hier al 21.760 minuten geschreven, dat is meer dan 350 uur!
 • De maand waarin ik de meeste woorden schreef was niet eens de maand waarin ik meedeed aan NaNoWriMo. In juli 2021 schreef ik nóg meer woorden. Alleen al in het voorbereiden van project De stad ging bijna 30.000 woorden zitten. Het totaal die maand was 62.953 woorden. In november schreef ik er toch 5.000 minder.
 • Ik had tien 10k dagen gepland voor 2021, uiteindelijk heb ik er ‘maar’ acht gehaald. De dag waarop ik de meeste woorden schreef was 29 oktober, toen tikte ik maar liefst de 12.199 woorden aan. In 2022 hoop ik dat record te verbreken, ik wil heel graag een keertje op een dag 15.000 woorden schrijven…
 • Van die 24 doelen die ik heb opgesteld haalde ik er dit jaar maar 13. Eentje staat nog open en kan gehaald worden, namelijk 1500 boeken verkopen. Ik heb dus net iets meer dan 50% van m’n opgestelde doelen gehaald, hopelijk komt daar dit jaar verandering in. Ik behaalde ook twee doelen van mijn Lifetime bingo, dus dat is wel weer tof. In 2020 had ik daar geen enkel doel van gehaald.
 • Qua uren waren de maanden juli (55 uur), november en april (beiden 46 uur) het meest productief. Terugkijkend heb ik zelf november als de fijnste schrijfmaand ervaren. Toen heb ik veel woorden aan een nieuw verhaal kunnen schrijven en heb ik ook echt mezelf weer uitgedaagd om meer te doen, zoals last minute nog bijna 7000 woorden schrijven aan m’n manuscript.
 • Ik werkte in 2021 aan 13 verschillende projecten, maar 5 projecten waren echt alleen maar brainstorm. Aan sommigen werkte ik echt maar een kwartiertje. In totaal schreef ik 196,5 uur van mijn totale schrijfuren in 2021 (454 uur) aan verhalen. De rest ging op aan blogcontent, vlogcontent, sociale media writing prompts een overige zaken. Eigenlijk best weinig. Ik hoop dat de verdeling komend jaar anders is.

Ik hoop dat je het leuk vond om zo wat meer feiten en cijfers te lezen over mijn schrijfwerk in 2021. Het motiveert mij in ieder geval om komend jaar weer wat meer te schrijven aan verhalen en in het algemeen meer tijd te besteden aan m’n schrijfwerk.

Was 2021 een productief jaar voor jou?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Leuk om te lezen!!! Ik denk dat het voor mij wel een beetje een productief jaar was… Alleen aan het einde van het jaar had ik er opeens geen zin meer in en liep ik echt heel erg vast… Gelukkig ben ik nu weer verder gegaan en loopt het gewoon superlekker… wat ik wel geleerd heb van 2021 dat ik niet te veel projecten zomaar moet gaan starten. Ik heb gewoon zo veel projecten, het werd gewoon te veel! Ik heb ze niet gewist maar ik werk nu eigenlijk aan 2 verhalen, het meest wel aan 1, gister heb ik daar de 10.000 woorden gehaald.. Superveel succes dit jaar weer!!!

  1. Dat is wel herkenbaar hoor, dat je aan het einde van het jaar een beetje vastloopt. Meestal heb ik in december veel meer zin in het werken aan mijn doelen voor het nieuwe jaar, dan de oude dingen afronden. Supertof dat je al de 10.000 woorden hebt gehaald voor je verhaal. Heel veel succes met schrijven dit jaar!

 2. Maar jouw overzicht motiveert weer! Ook voor mij was 2021 deels produktief maar vooral leerzaam. (hangt samen toch?) Heb diverse schrijfprojecten gestart, maar niet meer als dat. Maar in 2020 had ik maar 1 schrijfproject gestart, dus daar ligt een vooruitgang. En verder kan ik tevreden terugkijken, en hopen dat ik veel uit 2021 in 2022 kan omzetten. Succes!

  1. Fijn dat het motiveert, daarom schreef ik het ook 😉 En ik denk zeker dat productiviteit en leerzaam samengaan. Heel veel succes om dit jaar de projecten door kan zetten!

 3. Leuk om te lezen. Haha ja herkenbaar, ik ben ook dol op feitjes en cijfertjes van mijn productiviteit, activiteit dan wel mijn voortgang met iets, maar een nitwit met wiskunde!
  Voor mij was 2021 ook best een productief jaar maar ook wel op andere vlakken dan andere jaren.

  1. Mooi om te horen dat 2021 ook best een productief jaar voor je was. Ik vind het ergens nog steeds best lastig om productiviteit te meten, maar met deze cijfertjes doe ik in ieder geval iets 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.