Fun facts #35 7 grappige feiten en cijfers over schrijfjaar 2020

Zoals ik wel vaker heb verteld ben ik gek op statistieken. Dat blijf ik wel vreemd vinden, want wiskunde was absoluut niet mijn favoriete vak! Maar sinds een jaar ben ik wel groot van fan Excel en daarin houd ik veel schrijfbijzonderheden bij. Ik besloot een blogje te wijden aan zeven grappige weetjes en cijfers over het afgelopen schrijfjaar.

Met sneeuwfoto, gewoon omdat ik het mooi vond!
  • Sinds het begin van 2018 houd ik nauwkeurig mijn schrijfuren bij, zoals je wel kunt zien in mijn logboeken. Wat uren betreft was 2020 het minst productieve jaar (hoewel kwaliteit natuurlijk belangrijker is dan kwantiteit) van de drie. Eigenlijk is dat best wel vreemd, want pas halverwege 2018 begon ik me echt vol overgave op m’n schrijfwerk te storten en in 2019 begon ik in april met een bijna fulltime baan. Dat schaalde in november 2019 af naar m’n huidige FTE (0,5), dus je zou bijna denken dat ik in 2020 meer had kunnen schrijven. Maar goed … ik heb in m’n blogs al een beetje uitgelegd hoe dat zat. Ik heb nu het vaste voornemen om in 2021 veel meer uren te gaan schrijven, maar vooral slimmer te blijven werken: dus meer doen in minder tijd.
  • Het totaal aantal minuten dat ik in 2020 aan de Samen! serie heb besteed is 5960, bijna 100 uur. Eigenlijk valt me dat heel erg mee! Ik schreef namelijk in die tijd de complete eerste versie van deel 3. Ook deel 2 was nog niet helemaal af, dus daar schreef ik nog 10 hoofdstukken aan en daarnaast heb ik deze een aantal keer herschreven. En ook het eerste deel heb ik herschreven én de proefdruk doorgenomen in die tijd. Nu moet ik wel zeggen dat ik nog lang niet tevreden ben over de eerste versie van het derde deel, dus daar zal ik dit jaar wel weer veel tijd aan besteden.
  • De maand dat ik de meeste woorden schreef was december. Toen had ik mijn verlate editie van NaNoWriMo en in totaal schreef ik die maand 65.377 woorden. Ik hoop oprecht dat het dit jaar niet nodig is om NaNoWriMo weer in december te houden, want het was uiteindelijk best een stressvol einde van het jaar.
  • In december had ik dan ook twee keer een dag dat ik ongeveer 10.000 woorden schreef. De eerste keer, op 18 december, schreef ik 10.535 woorden en de tweede keer, op 31 december schreef ik 9571 woorden (ik moest en zou Samen! deel 3 afschrijven). Zo’n 10k dag beviel me wel en zoals je wellicht weet hoop ik er dit jaar vaker eentje te houden.
  • Van de 24 doelen die ik aan het begin van het jaar had opgesteld behaalde ik er sowieso 18. Een doel staat nog open, maar ik weet pas in maart of april of dat gelukt is. Dat gaat namelijk over het aantal boeken dat verkocht is. Van de uitgever krijg ik eens per jaar een royalty statement en dan kan ik dat zien. Ik heb helaas geen enkel doel gehaald van mijn Lifetime bingo.
  • Wat uren betreft waren juli (66 uur), juni en mei (beiden 54 uur) de meest productieve maanden. Terugdenkend aan die maanden heb ik het gevoel dat ik mezelf in mei ook het meest productief vond. Daarna is het echt een stuk afgezwakt en pas in december is ook het plezier in schrijven weer teruggekeerd. Niet dat ik het daarvoor helemaal niet leuk vond, maar ik genoot er wel minder van.
  • Zoals je vorige week al hebt kunnen lezen heb ik behoorlijk veel projecten op mijn lijst staan. In 2020 werkte ik in totaal aan 12 verschillende projecten. Ik heb alleen de verhalen geteld en mijn ‘korte verhalen’ project als één project geteld. Daarnaast schreef ik natuurlijk ook wel andere dingen, zoals blogs, maar die heb ik niet meegeteld.

Ik hoop dat je het leuk vond om wat van deze feitjes en cijfers te lezen. Het geeft mij in ieder geval weer energie en inspiratie om verder te schrijven!

Wat was (voor jouw gevoel) je meest productieve maand van 2020?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Leuk om te lezen. En interessant dat je zo veel kunt schrijven in een jaar. Mijn meest produktieve maanden in 2020? Geen idee, zeker ergens in de 2e helft. Maar ik houd het niet zo bij. Succes met je projekten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: