Fun facts #45 Muzieklijst No fear

De afgelopen twee weken heb je een aantal weetjes kunnen lezen over No fear en vorige week beloofde ik ook de muzieklijst van No fear te delen. Want … naar welke muziek luisterde ik nu het allermeest toen ik het boek schreef?

Op Spotify had ik er zelfs een speciale afspeellijst voor, maar ik houd mijn afspeellijsten altijd privé, dus mensen hebben deze lijst niet kunnen zien. Maar vandaag deel ik zeven nummers die op deze lijst staan en mijns inziens goed bij het verhaal van Roos passen. Als je het boek nog niet gelezen hebt, lees dan niet verder. Ik deel bij verschillende liedjes ook waarom ik het bij het verhaal vond passen, dus je kunt spoilers tegenkomen.

  1. Afraid – Tenth Avenue North // Dit lied is altijd al een van mijn lijfliederen geweest omdat ik vaak genoeg bang ben. Ook een deel van Roos’ angst is voor mij herkenbaar en ik vond geen beter lied bij haar verhaal passen dan deze. In het boek staat ook een Nederlandse vertaling van het lied genoemd.
  2. God only knows – For King and Country // Dit lied stond ook op de muzieklijst van Time-out en vond ik ook goed passen bij het verhaal van Roos.
  3. Healing begins – Tenth Avenue North // Dit lied heeft een dubbele betekenis van het verhaal. Allereerst begint voor Roos herstel en genezing op het moment dat ze de diagnose krijgt. Maar… ze krijgt natuurlijk ook een terugval met betrekking tot haar angst. Pas als ze dit met Mart deelt kan er echt herstel plaatsvinden.
  4. Rosie – Passenger // Dit liedje is heel erg schattig en past allereerst bij Roos’ karakter. Maar ook de oproep: Well, Rosie, don’t be scared by the storm outside past mijns inziens goed bij het verhaal van Roos.
  5. Eye of the storm – Ryan Stevensson // Naar dit lied heb ik de afgelopen twee jaar sowieso heel veel geluisterd en stelt me altijd weer gerust. Ik stel me zo voor dat dit ook voor Roos gold tenmidden van de onderzoeken die ze kreeg. Ook paste een zin uit het lied bij de verhaallijn van de docent die ongeneeslijk ziek was.
  6. Niemand langer houdbaar – Matthijn Buwalda // Toen ik begon met het schrijven van de eerste versie van het verhaal van Roos had ik net Matthijn Buwalda ontdekt. Dit Nederlandse lied paste ook goed bij Roos’ verhaal en haar angst voor de dood.
  7. Staak de strijd – Matthijn Buwalda // En ook dit lied van de Nederlandse artiest vond ik erg goed passen bij Roos’ verhaal. Het gaat dan meer over haar psychische strijd, dat ze haar angst voor de dood aan God moet overgeven.

Voor de boeken uit de Samen! reeks heb ik nog nooit een muzieklijst gedeeld. De laatste tijd luister ik veel meer naar instrumentale muziek tijdens het schrijven, dus is er minder te delen. Er zijn wel een aantal liedjes waar ik naar luister en ik heb er ook wel een afspeellijst voor maar als ik die ga delen met reden waarom zou het zomaar kunnen dat jullie spoilers voor deel drie en vier krijgen. Dus tja … je begrijpt vast wel dat ik dat liever niet doe. Maar goed, ik hoop dat je het hoe dan ook leuk vond om vandaag meer te leren over de liedjes die ik luisterde toen ik No fear schreef.

Welk lied uit deze lijst lijkt jou het mooist?

Liefs,

Mirjam

5 Reacties

    1. Jep, dat klopt! In het Engels staat er When the world shakes, feel my heart race … enzovoorts 😉 Dat vind ik zelf echt een supermooi lied en ben blij dat jij hem (waarschijnlijk) ook kunt waarderen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.