Ik lees #4 Update leesdoelen

We zijn al bijna op de helft van het jaar! Kan jij het geloven? Ik haast niet. Maar omdat het wel zo is deel ik vandaag hoe het staat met mijn leesdoelen. Zoals je in januari hebt kunnen lezen, stel ik een aantal leesdoelen op en vandaag laat ik weten hoe ver ik ben met elk doel. 

Op de foto is te zien dat ik al een leesdoel heb behaald: 50 nieuwe boeken lezen! En zoals het er nu uitziet gaan er nog heel wat nieuwe boeken bij komen! Op de achtergrond van de foto zie je een aantal boeken liggen, dit zijn allemaal boeken die ik -soms al jaren – in de kast heb staan, maar nog niet gelezen heb. Ik heb met mijzelf een afspraak gemaakt, namelijk dat ik eerst al deze boeken uit moet lezen, voor ik nieuwe boeken mag kopen. Ik heb namelijk dit jaar al 32 nieuwe boeken gekocht…

Een ander doel is 160 boeken lezen, helaas ben ik nog niet op de helft, dus ik loop een klein beetje achter. De teller staat nu op 72, dus ik moet nog even doorlezen. Ook zit ik nog niet op de helft van het aantal bladzijden wat ik in 2018 wil lezen (50.000), maar ik heb ook al bijna 22.000 bladzijden gelezen, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt!

Wat non-fictie betreft doe ik het goed. Ik heb al vier non-fictie werken gelezen dit jaar, waarvan ik er eentje niet meetel omdat ik die al eens eerder had gelezen (het boek Refomeisje). Verder las ik Getrouwd zijn is de hemel niet, Op zoek naar God bij Harry Potter en Jane Austen’s guide to dating. Over de laatst genoemde hoop ik binnenkort (lees: augustus/september) een review te posten.

Ik heb ook al een biografie uitgekozen om te lezen, hoewel die strict genomen wellicht niet in het biografie genre thuishoort. Ik heb Verrast door vreugde van C.S. Lewis uitgekozen om te lezen. Ik heb al een hoofdstuk uit, maar ben van plan om dit boek in mijn koffer te stoppen als ik naar Engeland ga.

Daarnaast heb ik nog een ander leesdoel waar ik in januari niet over verteld heb. Al twee jaar (2016 & 2017) heb ik een specifiek boek of serie op mijn doelenlijst gezet. In 2016 was het om The lord of the rings te lezen en in 2017 wilde ik de complete Sherlock Holmes serie lezen. Dit is allebei gelukt en ook voor 2018 heb ik een serie gevonden, namelijk een trilogie van C.S. Lewis, die wat minder bekend is in Nederland: the space trilogy. Het eerste boek, out of the silent planet heb ik al uit, maar nu moet ik nog de zin vinden om de andere twee boeken te lezen.

Al met al doe ik het qua lezen niet slecht, zeker de laatste tijd lees ik weer veel in de trein. Ook hoop ik in de zomervakantie weer veel te kunnen lezen!

En hoe zit het met jouw leesdoelen voor 2018, of had je die helemaal niet? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Ahh wat heerlijk blog dit. Ik had als leesdoel om 52 boeken te lezen dit jaar maar die ben ik al ruim gepasseerd, dus nu staat hij op 75 maar ik verwacht dat ik daar ook nog wel over heen ga. Verder heb ik eigenlijk geen leesdoelen dit jaar. Nou ja, wel de meeste boeken proberen te lezen die ik nog heb liggen. Maar dat zijn er best wel veel en dan weet ik gewoon niet waar ik moet beginnen.. 🙂

    1. Wauw! Super tof dat je zoveel leest. Ik herken het wel, dat je haast niet weet waar je beginnen moet met het lezen van boeken die je nog hebt liggen. Daarom heb ik ze maar allemaal op een stapel gedumpt en die regel bedacht dat ik geen nieuwe boeken mag kopem voor ik ze allemaal uit heb.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.