Ik lees #1 Leesdoelen 2018

Sinds 2014 stel ik elk jaar een leesdoel voor mezelf op. Dan schrijf ik op hoeveel boeken ik ga lezen, ook houd ik bij welke boeken ik dat jaar lees. Elk jaar probeer ik ook meer boeken te lezen, maar ook bijvoorbeeld een aantal non-fictie werken. In deze post kun je lezen welke doelen ik nog meer heb voor dit jaar. 

In het plaatje zien jullie mijn hobby jaardoelen bingo. Sinds juni 2016 werk ik met het Bullet Journal systeem, dit was eerst vooral in Amerika en Engeland populair, maar nu heeft het ook in Nederland voet aan de grond gekregen. Wil je hier meer over weten dan is Google je beste vriend, deze website gaat over alles wat met lezen en schrijven te maken heeft en een Bullet Journal heeft dat nu eenmaal wat minder.

Zoals ik al schreef probeer ik elk jaar meer boeken te lezen. In 2014 koost ik voor 80 boeken, dat haalde ik met gemak, dus in 2015 werden het 100 boeken. Ook dat doel bleek niet moeilijk te zijn, in 2016 las ik 120 boeken en voor het jaar 2017 had ik als doel om 150 boeken te lezen. Dat is op het nippertje gelukt. Toch wil ik mezelf uitdagen om nog meer te lezen dus heb ik voor 2018 160 boeken als doel.

Naast zoveel mogelijk boeken lezen had ik in 2017 nog twee extra doelen. De eerste was om in ieder geval 40 nieuwe boeken te lezen. Ik herlees namelijk veel boeken, met name series. Maar het is natuurlijk ook leuk om boeken te lezen die je nog nooit gelezen hebt. Uiteindelijk heb ik zelfs veel meer dan 40 nieuwe boeken gelezen, dus voor 2018 is mijn doel om 50 nieuwe boeken te lezen (al zie ik nu dat ik dat in de bingo verkeerd heb opgeschreven).

160 boeken lezen is natuurlijk een eitje als je boeken leest die elk 100 bladzijden of minder hebben, daarom heb ik mezelf ook de uitdaging gegeven om (ongeveer) 50.000 bladzijden te lezen. Het afgelopen jaar heb ik ervaren dat dit meer is dan ik dacht en heb ik dat net niet gehaald. Maar voor dit jaar heb ik als doel om 10 boeken meer te lezen, dus hopelijk gaat het nu wel lukken!

In 2017 moest ik, voor mijn opleiding, een (auto)biografie van een leider of een managementboek lezen. Dat laatste leek mij nogal saai, dus ik koos voor een biografie. Ik las De lange weg naar de vrijheid van Nelson Mandela. Tegen mijn verwachtingen in was het heel erg interessant om dat boek te lezen, daarom heb ik voor 2018 ook ‘een biografie lezen’ op de bingo gezet.

Mijn favoriete genres wat lezen betreft zijn romans, jeugdboeken, avonturenverhalen en fantasy. Maar ik wil mijn horizon verbreden, daarom wil ik in 2018 ook vijf non-fictie boeken gaan lezen (naast die (auto)biografie). Wish me luck!

Dit zijn de leesdoelen die ik voor mezelf heb in 2018. Hoeveel boeken wil jij dit jaar gaan lezen? En heb je nog andere doelen wat lezen betreft voor 2018? Laat het me weten in een comment!

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

7 Comments

 1. Mijn doel staat op 52! De teller staat nu al op 8 gelezen boeken omdat ik een heel aantal jeugdboeken heb gelezen dus wie weet ga ik wel over mijn doel heen dit jaar! Ik wil eigenlijk proberen om in elk geval mijn hele stapel niet gelezen boeken door te gaan dit jaar!

  1. Tof! Dan heb je er al meer gelezen dan ik tot nu toe. Maar ik ben al wel bezig in twee non-fictie boeken 😉
   Veel succes en plezier!

 2. Wow wat een hoop boeken!
  Ik wil ook graag meer lezen, net als vroeger, maar stel het steeds uit of denk van ‘nah geen tijd’. Dus daar moet maar eens verandering in komen. Maar de 160 zal ik niet halen hoor haha

  1. Ja, 160 is best wel veel! Maar ik heb ooit blogs gelezen van mensen die net gemak meer dan 200 boeken per jaar lazen en toen dacht ik: dat wil ik ook!
   Lezen is wel heerlijk ontspannend (zeker met een kopje thee erbij 😉 ) dus ik kan het je aanraden!
   Succes!

 3. Ha!succes met het lezen van non-fictie,inderdaad moet deze trant bij je passen ?aiiii In dit geval wens ik je veel leesplezier.
  Maar….niet zelf non fictie gaan schrijven hè ?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.