Lezen met Mirjam #32 Augustus 2022

Zoals ik vorige week al vermeldde komt de Lezen met Mirjam blog van augustus wat later online. Net als bij m’n logboek typ ik dit bericht in de trein en kan ik er niet over uit hoe snel de afgelopen tijd is gegaan. Ik denk ook terug aan augustus 2020 en 2021, toen ik in beide maanden een record aantal boeken las (31 en 33). Het is gewoon al twee jaar geleden dat ik dat idiote idee van 365 boeken in een jaar lezen bedacht. Heeft de trend zich voortgezet in augustus 2022? Heb ik weer meer boeken gelezen dan ik zelf voor mogelijk hield?

Helaas, helaas. Ik las in augustus 2022 ‘maar’ 9 boeken. Het is nog steeds aardig wat en ik loop precies op schema met m’n leeschallenge (80 gelezen boeken), maar voor mijn doen is het niet veel. Zeker niet gezien de leesmogelijkheden die ik deze maand had, ik heb op een dag zo’n 16 uur in de trein & bus gezeten (maar door alle stress van de reis kon ik me niet echt concentreren op een boek). Maar goed, ik las dus wel 9 boeken, deze waren het:

Favorieten
Omdat ik zoveel heb herlezen was het kiezen van een favoriet lastig, ik wil immers een herlezen boeken kiezen. Uiteindelijk heb ik toch drie boeken kunnen uitkiezen, hier komen ze (in willekeurige volgorde):

  1. Het gefluister van het water // Mijn recensie van dit boek heb ik al met je gedeeld, dus je weet precies wat ik hiervan vind. Het is echt een indrukwekkend boek en ik zou ‘m iedereen aan willen raden om te lezen.
  2. Olifantenmeisje // Ik moest echt diep nadenken of ik dit boek als favoriet zou willen benoemen. Het einde greep me ontzettend aan en ik heb er zelfs een tijdje van wakker gelegen (al droeg het onweer daar ook aan bij). Maar het was wel een indrukwekkend boek, dat de positieve én negatieve kanten van het circusleven benadrukte.
  3. 5,000 words per hour // Wellicht dat ik in de toekomst meer aandacht ga besteden aan dit boek, maar ik vond het echt een geweldig boek en het inspireerde mij ook zeker om weer te gaan schrijven. Speciaal om dit boek te luisteren nam ik een (gratis) maand Audible en van m’n credits luisterde ik dit boek. Wellicht dat ik het in de toekomst als e-book aanschaf (via Kindle), want ik vind ‘m heel waardevol en elk boek dat mij aan het schrijven krijgt is welkom.

Non-fictie
Ik las weer 2 non-fictie boeken, al ben ik intussen ook halverwege Live no lies van John Mark Comer, maar die telt dus pas in september mee. Atomic habits was een goede om te herlezen en ik heb er weer nieuwe dingen van geleerd. Dit is echt zo’n boek dat je regelmatig moet herlezen omdat je de helft vergeet. En 5,000 words per hour was fantastisch. Ik kan (nog steeds) geen 5.000 woorden per uur schrijven, maar ik heb wel het idee dat m’n wordcount hoger ligt. En ik ben meer van de 5.000 per dag, dat is voor mij haalbaar en ook ontzettend goed.

Book haul
Ja, alweer. Het kopje zou moeten ontbreken, maar ik kon mezelf weer niet beheersen. De TBR groeit alleen maar en dat terwijl ik deze maand ook koboplus mocht activeren (het abonnement loopt tot 24 september). Allereerst kocht ik Onder de sterren van Montpellier, deze was maar 10 euro bij De Wedloop (en ik kreeg ook nog personeelskorting). Vervolgens ontdekte ik tijdens het schrijven van een blog over John Mark Comer dat hij nóg een boek heeft geschreven: My name is hope. Het is fysiek alleen bijna niet te krijgen (ja, voor 50 euro), dus ik heb het e-book via Kindle gekocht. Tot slot ging ik diverse kringloopwinkels af op zoek naar boeken en tijdschriften met plaatjes van bergen, oude steden en dergelijke voor mijn collages bij De stad. Helaas vond ik er niet zoveel, maar wel een heleboel leuke boeken, voor nog leukere prijsjes. Ik kocht Lieve Emmie Blue van Lia Louis, Een tweede kans voor Missy van Beth Morrey, twee boeken van Kristin Hannah, namelijk Mijn verloren dochter en In het daglicht. En tot slot vond ik in de kringloop ook Over bergen heen van Charles Martin, een boek waar ik al tijden naar op zoek was. En uiteraard nam ik mijn Kobo Plus abonnement en toen ik het weer had merkte ik hoezeer ik het gemist heb. Ik heb het idee dat ik nu weer meer lees, vooral ’s avonds in bed. Helaas zit het er nu niet in om permanent een abonnement te nemen, maar als het is afgelopen heb ik genoeg boeken liggen om de periode zonder te overbruggen. Hopelijk heb ik tegen de tijd dat de stapel is weggewerkt wat extra inkomsten opgebouwd en kan ik vaker een maand Kobo plus nemen.

Vooruitblik september
Ik heb goede hoop dat het lezen in september beter gaat. Ik heb nog steeds mijn e-book abonnement, ga op vakantie en heb het spelletje dat me heel erg afleidde van lezen van mijn telefoon gegooid. Ik sluit niet uit dat ik het ooit terugzet, maar voor nu was ik er klaar mee. Het slokte best veel van mijn tijd op en daardoor gebruikte ik mijn telefoon ook steeds meer en dat is iets waar ik al een aantal jaren mee struggle. Ik heb het trouwens over Phase 10, waar ik in mijn Day in the life blog ook over schreef. Hopelijk gaat het lezen nu beter en kan ik in oktober vertellen dat ik weer veel boeken heb kunnen lezen in september.

Wat was het mooiste, leukste of indrukwekkendste boek dat jij afgelopen tijd hebt gelezen?

Liefs,

Mirjam

PS: Dit blogbericht bevat een of meerdere affiliate link(s). Als je via deze link iets koopt, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Uiteraard betaal je daar zelf niets extra voor 🙂

4 Reacties

  1. “5000 words per hour” heb ik als e-book gratis op zijn website kunnen downloaden. En daarna gewoon de newsletter weer afmelden. Misschien een idee. Mijn interessantste boek was dat van Sstephan King over schrijven. Super inspirerend.

  2. Leuk lijstje, ik heb er nog niets van gelezen, dus altijd leuk nieuwe tips. Heel interessant het e-book 5000 Words Per Hour, Johanna ook bedankt voor de tip dat je het e-book van de site van de auteur kunt downloaden, dat heb ik dus even gedaan. Direct op mijn e-reader, weer wat geleerd. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: