Gelukkig Nieuwjaar!

Ontzettend leuk dat je een kijkje komt nemen bij de allereerste post op deze website. Nu je mijn blog gevonden hebt gaat het vast een super leuk jaar worden! In dit bericht stel ik mijzelf en mijn blog graag aan je voor.

Allereerst zal ik je vertellen hoe ik heet, hoewel je dat door het webadres al wel hebt kunnen achterhalen. Mijn naam is Mirjam en ik ben, op dit moment 24 jaar oud. Ik ben op 26 februari 1993 geboren, dus ik word al bijna 25. Ik heb een aantal creatieve hobby’s, maar mijn favoriet is wel schrijven. Al zolang ik me kan herinneren verzin ik verhalen en toen ik eenmaal kon lezen en schrijven was er geen houden meer aan. Ik kon mijzelf volledig verliezen tijdens het lezen van een boek en schrijven werd mijn uitlaatklep. Al vanaf jonge leeftijd droomde ik van een carrière als schrijfster.

Helaas kwam ik er al snel achter dat er met schrijven geen droog brood valt te verdienen en werd mijn droom bijgesteld: een boek publiceren. In 2014 begon deze droom vorm aan te nemen. Mijn eerste young adult roman De opdracht werd ontzettend positief ontvangen bij Uitgeverij de Banier en op 1 april 2015 verscheen de uiteindelijke versie van dit boek. Na een paar maanden in een blijde roes verkeerd te hebben heb ik de spreekwoordelijke pen weer opgepakt. In augustus 2016 zond ik mijn tweede manuscript in en ook dit verhaal ging het uitgaveproces in. Op 9 maart 2017, de verjaardag van mijn neefje, kreeg ik ook dit boek in handen.

In 2017 ben ik ook druk aan het schrijven gegaan en eind oktober kwam het verlossende woord. De redacteur was erg blij met het manuscript en in het voorjaar van dit gloednieuwe jaar hoopt mijn derde boek Chaos in de winkels te liggen. Natuurlijk ben ik ook nu weer druk aan het schrijven, maar daar zal ik je volgende week maandag wat meer over vertellen.

Naast het schrijven werk ik als docent Engels. Het is heerlijk om met jongeren te mogen werken, een zeer inspirerende omgeving, ook voor het verzinnen van nieuwe verhalen. Hoewel ik het heerlijk vind, geniet ik ook enorm van een vrije dag die ik geheel en al aan schrijven kan wijden. Met een lekker kopje thee erbij en een (klein) stuk chocola gaat het als een trein.

Behalve schrijven geniet ik ook erg van lezen, tekenen, handletteren, Bijbel journalen, probeer ik mijn leven te organiseren met behulp van een Bullet Journal (wat verrassend goed werkt voor mij) en houd ik enorm veel van mijn familie. Ik heb twee broers, die allebei getrouwd zijn. Ik ben drie keer tante en woon nog bij mijn ouders. Ik mag geen gluten, dat zijn eiwitten die in veel graansoorten zitten, dus zomaar een boterham of koekje eten zit er voor mij niet in. Ook mag ik niet teveel melk(producten) in een keer, vandaar dat kleine stukje chocola. 

Dat was het gedeelte over mij, dan wil ik nu graag het blog wat verder aan je voorstellen. Ik heb al vaker een blog gehad. De voorganger van dit blog was er eentje die ging over al mijn creatieve hobby’s. Dat vond ik op een gegeven moment te breed worden en ik besloot medio 2017 dat ik een blog wilde die geheel aan lezen en schrijven gewijd was. Met mijn site wil ik je graag op de hoogte houden van mijn schrijfactiviteiten, kun je regelmatig persoonlijke artikelen van mij vinden, geef ik je graag leestips en, mocht je net als ik zo’n schrijversdroom hebben, ik geef ook schrijftips.

Omdat ik zelf veel belang bij orde en structuur heb (ik ben niet officieel gediagnostiseerd, maar vertoon veel kenmerken van ADD) heb ik mijn blog ook gestructureerd. Zo kun je op de eerste maandag van de nieuwe maand een schrijfupdate vinden. Om de week op dinsdag komt er een stukje online wat ik de titel ‘schrijven van mij’ heb gegeven. Hier zijn ook weer een aantal subcategorieën in te vinden, waar je vanzelf achter komt. In de weken dat er op dinsdag een post online komt, komt er ook eentje op vrijdag. Deze stukjes heb ik onderverdeeld in de categorie ‘Fun stuff’. Wat dat precies inhoudt, ga ik nog niet verklappen, maar aankomende vrijdag zal het wat duidelijker worden.

De andere week komt er op woensdag een stukje online dat in het teken staat van ‘lezen’, want een goede schrijver, leest ook veel. Nu komt het mooi uit, want dat doe ik ook graag. 

Mocht je zelf ook ambities hebben om schrijver te worden, dan zal ik je zeker aanraden om eens per twee weken op zaterdag een kijkje te nemen op mijn blog. Op zaterdag deel ik namelijk schrijftips, writing prompts en meer met je.

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent over mijn blog als ik en snel weer een kijkje komt nemen. Morgen bijvoorbeeld, als ik je een opdracht laat lezen die ik maakte voor de schrijfcursus die ik volg.

Als je mijn blogs of boeken leest, zou ik het leuk vinden als je een reactie post onder het bericht. Wil je een persoonlijker berichtje sturen, dat kan ook, via het contactformulier dat te vinden is op de website! Ik probeer altijd een berichtje terug te sturen!

Liefs,

Mirjam

3 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: