Nieuws #14 Korte blogpauze

Eigenlijk vind ik het maar raar om zo’n blogpauze aan te kondigen (en zeker omdat-ie waarschijnlijk maar heel kort zal zijn), maar ik ben bang dat anders sommigen van jullie denken dat er iets met mij aan de hand is. En ik kan je geruststellen: er is niets. Of tenminste …

… er is wel iets aan de hand, namelijk dit:

Ik loop achter…
… met het schrijven van Samen! deel 6
… met m’n jaarplanning,
… met m’n blogschema.

Samen! deel 6
De eerste week van mei heb ik een flinke inhaalslag gemaakt wat betreft het schrijven van het zesde deel, maar vorige week heb ik min of meer vrij genomen. Al vanaf januari was ik constant bezig met projecten (door de publicatie van De liefdesformule) en het leek me goed om even gas terug te nemen. Tegelijkertijd had ik zo half mei klaar willen zijn met het zesde deel en dat had ook gekund als ik vorige week door was gegaan. Dat is reden nummer een dat ik een korte blogpauze neem.

Mijn jaarplanning
Heel misschien was ik ook wat optimistisch, maar ik merk dat vloggen, bloggen en Instagrammen me afleiden van jaardoelen die er echt toe doen. Met vloggen ben ik gestopt, op Instagram post ik wanneer ik daar zin in heb (al wil ik daar wel iets meer regelmaat in laten terugkeren) en nu neem ik dus ook een tijdelijke blogpauze. Met grote nadruk op tijdelijk, want ik ga er niet, net als bij YouTube, mee stoppen.

Mijn blogschema
Toen ik net begon met bloggen, had ik voor twee maanden vooruitgewerkt. Wanneer ik zin had, schreef ik weer een aantal blogs. Best slim, ik “batchte’ mijn werkzaamheden, voordat ik wist wat dat betekende. Inmiddels loop ik achter met mijn blogschema, ik ben steeds bezig met het bericht dat de volgende dag online moet komen en om eerlijk te zijn ben ik daar een beetje klaar mee. Ik wil graag (minstens) een maand vooruitgewerkt hebben. Bij sommige categorieën kan dat niet (leeslogboek, schrijflogboek en nieuwe avonturen), maar dat kan wel tussendoor als de rest wel ingepland staat.

Twee weken
Om mezelf weer een beetje vooruit te helpen, neem ik een blogpauze van drie weken. Zie, da’s helemaal niet zo heel lang. Ik hoop zaterdag 8 juni 2024 weer een nieuw bericht te delen. Dat zal het schrijflogboek van mei zijn, dus dan hoor je meteen of deze korte blogpauze effectief was.

Neem jij zaterdag 8 juni weer een kijkje op mijn blog?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

10 Comments

  1. Helemaal te begrijpen. Ik verbaas me toch al waar iedereen de tijd vandaan haalt om te bloggen en alle andere sociale media met content te vullen. En dat is ook mijn angst voor de sociale media. Ze vreten tijd. Naast het maken van content ook het lezen van content. Misschien moet je gewoon 1 of 2x per week bloggen, net genoeg om de band met je lezers niet te verliezen. Want ook jij hebt maar 24 uur per dag tijd. Succes en ben benieuwd naar wat je allemaal aan het doen bent. Succes!

    1. Ja, ik loop er zelf ook tegenaan dat sociale media zoveel tijd gaat kosten en dan vooral alles bijhouden. Soms zit ik ’s morgens een halfuur (of langer) van die korte filmpjes op Instagram te kijken. En nu heb ik nog wel een ‘begrenzing’ erop zitten in de vorm van een code die ik zelf niet weet. Ik ben er in ieder geval wel over aan het denken om mijn blogschema nog iets af te laten slanken, zodat er meer tijd voor het boeken schrijven overblijft.

    1. Gezellig! Het vijfde deel (inderdaad Help! Hoe hou ik het vol?!) is in april verschenen 😉 Of het al in de bibliotheek is weet ik niet, maar je kunt ‘m sowieso in de boekwinkels kopen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.