Schrijflogboek #31 Juni 2020

Ik vind het erg leuk om blogs te schrijven, maar m’n logboeken blijven toch altijd favoriet. Ik denk omdat ik hierin iets meer kan delen over de projecten waar ik me de afgelopen maand mee bezig heb gehouden en misschien ook wel vanwege mijn voorliefde voor cijfertjes enzo 😉 Juni vloog weer voorbij, maar heb ik in deze maand ook veel kunnen schrijven? En waar heb ik zoal aan gewerkt? Je leest het in dit bericht!

Party-time! Ik heb al m’n doelen van juni behaald! Ik merk dat ik de laatste tijd steeds beter word in het inschatten wat ik wel en niet kan doen in bepaalde tijd en het plannen gaat steeds beter! Zoals iedere maand deel ik eerst hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed (in 3 categorieën), dan volgen wat hoogtepunten en tot slot blik ik vooruit de volgende maand in.

Verhalen

 • Kort verhaal – 125 minuten
  Ik schreef deze maand een Kerstverhaal. En dan ook echt op de warmste dag van het jaar, zo ongeveer. Ik vind het zelf geen goed Kerstverhaal, maar wie weet, ga ik het ooit herschrijven en vind ik het wél mooi. Ook bedacht ik wat ideeën voor andere verhalen die ik nog zou kunnen schrijven.
 • Vervolgverhaal – 225 minuten
  Aan het vervolgverhaal schreef ik weer vier hoofdstukken. Ik moet inmiddels aan hoofdstuk 40 beginnen, ik loop dus best wel voor. En dat gaat alleen maar meer worden, want ik heb het vervolgverhaal gekozen als Camp NaNoWriMo project voor juli. Ik hoop deze maand het verhaal tot het einde van het vierde schooljaar af te ronden, de gebeurtenissen per hoofdstuk heb ik al gepland, dus ze hoeven alleen nog maar geschreven te worden 😀
 • Bergen van Chaos – 300 minuten
  Vorige maand schreef ik al dat ik het fantasy project weer heb opgepakt, ik vind het echt heel erg leuk om te doen. Al had ik deze maand iedere keer geen zin om eraan te beginnen, maar als ik eenmaal bezig was wilde ik niet meer stoppen.
 • Samen! – 450 minuten
  Ik herschreef deze maand de eerste versie van deel 2 en stuurde dit op naar mijn proeflezers. Ook begon ik zo langzamerhand aan de voorbereidingen voor het derde deel, in november hoop ik met het daadwerkelijke schrijven te beginnen. In m’n maandoverzichtjes zal ik voortaan geen aparte groepen meer maken voor de verschillende delen, maar gooi ik alles op één hoop. In m’n eigen administratie houd ik wel bij hoeveel tijd er naar welk deel is gegaan.

Social media kanalen

 • Blogcontent – 440 minuten
  Ik ontdekte net dat ik vorige maand ook precies 440 minuten heb besteed aan blogcontent. Ik weet eigenlijk niet of ik evenveel blogberichten schreef, maar grappig vond ik het wel.
 • Vlogcontent – 460 minuten
  Ik merk dat het opnemen van filmpjes makkelijker gaat en ook het bewerken gaat me al een stuk sneller af dan eerst. Ik heb nu ook een bepaalde workflow ontwikkeld die goed werkt voor mij, dus dat is mooi. Mocht je nieuwsgierig zijn naar alle video’s die de afgelopen maand zijn verschenen, klik dan hier.
 • Social media beheer – 665 minuten
  Hier ging de afgelopen periode weer veel tijd in zitten en ik denk dat het zo blijft of zelfs meer gaat worden. Sinds een week heb ik Photoshop en Lightroom, waardoor ik het nog leuker vind om foto’s te bewerken en ik denk erover om m’n huisstijl aan te gaan passen (duurt nog wel even hoor!). Maar goed, daar ging nu nog niet zo veel tijd in zitten, de meeste tijd zit wel in het maken van ondertiteling voor m’n YouTube filmpjes. Dit hoeft natuurlijk niet per se (hoewel ik al van verschillende Engelse volgers te horen heb gekregen dat ze het heel tof vinden), maar ik geniet ervan. Voor mij is het ook een soort uitstapje naar m’n vorige baan (docent Engels) en ik vind het leuk dat ik op deze manier toch nog met m’n opleiding bezig ben.

Overig

 • Writing is worship – 75 minuten
  Dit project staat nog in de kinderschoenen. Ik wilde ‘m niet bij verhalen onderbrengen, omdat het geen echt verhaal is, maar het is de bedoeling dat het een non-fictie boek wordt over schrijven, je hart volgen en doen waar je voor geroepen bent. Geen idee of het ooit wat wordt, maar ik vind het fijn om hier af en toe aan te werken.
 • Van alles en nog wat – 200 minuten
  Ik schreef de afgelopen maand behoorlijk wat persoonlijke stukjes, soort columns en ook ging ik mijn manier van plannen anders aanpakken (en dat heb ik dus gerekend onder overig/van alles en nog wat).
 • Writing prompts – 335 minuten
  Tegenwoordig verplicht ik mezelf bij de writing prompts om twee bladzijden vol te schrijven en soms heb ik zelfs nog meer geschreven de afgelopen maand. Daarom ligt het aantal minuten een stuk hoger dan de afgelopen maanden. Ook heb ik de writing prompts voor de tweede helft van het jaar voorbereid, dus dat komt er ook nog bij.

Hoogtepunten
Er gebeurden de afgelopen maand best veel leuke dingen, ik wil er drie uitlichten:

 • Op 1 juni verscheen de Zomerdromen bundel waar ik ook een verhaal voor heb geschreven (over schoolkamp). Misschien denk je: Huh, maar er staat geen Mirjam Schippers bij?! Klopt, ik heb dit verhaal onder pseudoniem geschreven, daar had ik zo mijn redenen voor 😉
 • Op 9 juni kreeg ik de definitieve cover van mijn nieuwe boek, Help! Mam is verliefd, toegestuurd en dat maakt het toch altijd weer een stuk echter. Het is wel een ander soort cover geworden dan je wellicht gewend bent (en ook dan ik gewend ben), maar de doelgroep die ik aanspreek is ook iets jonger en ik hoop dat zij het vooral erg toffe boeken gaan vinden! Begin augustus mag ik de cover delen, want dan staat deze ook in de catalogus.
 • Op 26 juni behaalde ik twee jaardoelen (van m’n schrijfdoelen) op één dag! Welke twee dat waren houd ik nog heel even geheim. Binnenkort komt er een blog online met een schrijfdoelenupdate, dus dan merk je vanzelf welke het waren!

Totaal
Juni begon natuurlijk met een vrije dag en ik merk ook dat ik steeds meer het juiste ritme wat betreft LCJ-werk en schrijfwerk kom. Toch heb ik voor m’n gevoel nog niet alles uit de schrijfmaand gehaald, dat kwam ook omdat de slecht-slapen trend zich in juni nog een tijdje voortzette. Gelukkig gaat dat nu een stuk beter en heb ik in juni uiteindelijk weer meer geschreven dan in mei! Het totaal voor deze maand is namelijk 54 uur en 35 minuten! Maar liefst tien minuten meer dan vorige maand 😉 Mijn hoofdproject, het herschrijven van deel 2, heb ik af kunnen ronden en ook heb ik het een en ander kunnen doen voor Bergen van Chaos, dus ik ben heel tevreden over deze maand.

Vooruitblik
Ik heb wederom heel veel zin in de komende schrijfmaand! Natuurlijk ook omdat het Camp NaNoWriMo is én omdat m’n redacteur me vorige week het manuscript van Help! Mam is verliefd toestuurde en ik daar weer mee aan de slag kan. Als het goed is heb ik ‘m trouwens alweer teruggestuurd naar de redacteur, nu jij dit leest. Er zit best een strakke deadline hieraan, zodat het boek op een bepaalde datum zal kunnen verschijnen. Dat is nog niet helemaal zeker, dus ik noem het niet, maar ik zou het heel tof vinden als dat gaat lukken! Bovendien neem ik deze maand een weekje vrij bij het LCJ, om er een heuse schrijfweek van te maken. Ik plan die week wel de sociale media posts voor m’n werk in en als er echt iets gebeurt ben ik wel beschikbaar, maar het plan is dus om die week flink wat kilometers te maken, ik heb al helemaal uitgewerkt wat ik elke dag wil doen en heb er ongelooflijk veel zin in!

Heb jij in juni nog wat geschreven?

Liefs,

Mirjam

8 Reacties

 1. Je logboeken en doelen lees ik altijd graag! En weer veel geschreven! Wat zijn die A, B en C achter de doelen. Is dat die 3-deling waarover je sprak? Succes!

  1. Leuk om te horen dat je ze graag leest! De driedeling gaat over de drie categorieën (verhalen, sociale media en overig) van m’n schrijftijd. A, B en C staan voor prioriteit. Alles met een A erachter heeft de hoogste prioriteit. Iets waar ik mee begonnen ben na het lezen van Eat that frog van Brian Tracy. Ik moet het nog even een tijdje uitproberen om te ontdekken of het echt werkt 😉

 2. Hahah heerlijk dat je op de warmste dag van het jaar een kerstverhaal hebt geschreven. Fijn dat je al je doelen hebt gehaald en dat je nu ook steeds meer gaat opmerken hoeveel je kan doen in een maand! Dat moet volgens mij echt fantastisch voelen. Succes deze maand met je schrijfwerk!

  1. Dat was idd wel leuk, dat Kerstverhaal. Hij was niet heel erg kerstig (met sneeuw enzo), maar toch. Het voelt echt heel lekker om steeds beter in te kunnen schatten hoeveel ik kan doen per keer, had ik echt niet verwacht dat ik dat nog eens zou leren 😉 Dank je wel voor je succeswens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: