Persoonlijk #9 Feest! & 30 before 30

Vandaag vier ik een feestje, hoewel mijn officiële feestje vier ik zaterdag. Maar goed, hier op mijn blog vier ik een feestje, want ik ben vandaag 27 geworden. Ik vind het echt ontzettend oud klinken (sorry voor iedereen die nog ouder is) en ik voel me eigenlijk nog steeds 21 of 22. Maar ja … je kan weinig veranderen aan je geboortejaar. Omdat het nu nog 3 jaar duurt voordat ik 30 word, leek het me leuk om een 30 before 30 lijst met wat langere termijndoelen te delen. Ben je benieuwd welke 30 dingen ik (bovenop al mijn andere doelen) wil doen voordat ik 30 word? Je leest het hier.

(Op de foto ben ik stiekem nog 26)

Ik heb vooral veel persoonlijke doelen en reisdoelen opgeschreven, aangezien ik ook mijn jaarlijkse doelenbingo’s voor lezen en schrijven heb. En ik heb natuurlijk mijn ultieme schrijfbingo (hoewel enkele doelen daarop zijn gewijzigd, dus misschien moet ik die een keer opnieuw delen).

Zelfstandigheid / financiën

1. Op mezelf gaan wonen. Ik woon dus nog steeds bij mijn ouders. 95% van de tijd bevalt me dat goed, maar het lijkt me ook wel tof om wat zelfstandiger te worden en op mezelf te gaan wonen.
2. Studieschuld aflossen. Zo snel mogelijk. Gelukkig is deze niet torenhoog, zoals je in sommige verhalen leest. Mijn studie was wel te betalen, maar ik moest 3 keer een reis naar Engeland maken (en dat moest uit eigen zak betaald worden). Dat liep behoorlijk op. In december 2019 heb ik gelukkig al meer dan de helft afgelost, dus hopelijk kan ik dit doel in 2020 nog afstrepen.
3. Op wintersportvakantie zonder papa en mama. Deze kan ook bij reizen, maar ik vind hem beter bij zelfstandigheid passen. Eigenlijk weet ik helemaal niet of ik dit wel leuk vind, want ik kan me een wintersportvakantie zonder mijn ouders niet voorstellen. Maar ik ga het gewoon proberen.
4. Echt financieel is het niet, maar ik wil mijn reiskilometers compenseren. Ik heb een heel toffe website gevonden waar je kunt invoeren of je met de trein, auto, vliegtuig etc. reist. Je vult de kilometers in, vervolgens komt daar een bedrag uit wat je kunt doneren, zodat er weer bomen geplant kunnen worden.
5. Zelf een muur schilderen. Ik ben een wandelende klusramp, dus dit wordt nog wat.
6. Op date gaan. Haha, ik vond dit wel de beste categorie hiervoor. Ik ben al een tijdje niet meer uit geweest met een jongen, maar ik hoop dat ergens de komende drie jaar wel te gaan doen. Dus … mocht je een aantrekkelijke, vrijgezelle en liefst ook christelijke jongen zijn, voel je vrij 😛 Uiteraard geheel vrijblijvend. Liever niet uit eten?

Skills
7. Pianoles nemen. Dit wil ik al sinds m’n tiende ofzo, dus nu moet het er maar echt van komen.
8. Een Scandinavische taal leren. Hier hoef ik absoluut geen expert in te worden, maar gewoon al het hoogste niveau in Duo Lingo halen met Deens of Noors zou ik tof vinden. Hier wil ik ook zo snel mogelijk aan beginnen, want van de zomer ga ik een weekje naar Denemarken…
9. Het stof van de naaimachine halen (die ik 7 jaar geleden kreeg voor mijn verjaardag) en in ieder geval zelf kussenhoezen maken.
10. Een trui haken. Inmiddels heb ik al best veel dekens en knuffels gehaakt, maar ik heb ook nog een heel tof patroon voor een trui. Om de een of andere reden vind ik het echter heel spannend om daar aan te beginnen (ik heb het patroon al een jaar of vijf), maar nu moet het echt gebeuren.
11. (Basis van) gebarentaal leren. Hier ben ik inmiddels ook al mee begonnen, samen met m’n moeder volg ik een cursus waarin we in een jaar ongeveer 500 gebaren leren. Mijn moeder is slechthorend en ze merkt dat haar gehoor steeds minder wordt, om in de toekomst met haar te blijven communiceren (mijn moeder en ik kletsen heel wat af), lijkt het me tof om gebarentaal te kunnen.
12. 50 verschillende (bord)spellen spelen. Heel eerlijk hoort-ie niet bij skills, maar ik weet geen andere geschikte categorie hiervoor. Ik speel graag bordspelletjes en ga ook regelmatig naar de plaatselijke bordspellenclub, dus ik denk dat dit wel goed komt.
13. Een Build a City Challenge voltooien. Dit doel vraagt ook enige uitleg, denk ik. Ik ga bijna een PC kopen en een van mijn favoriete games is (nog steeds) The Sims 2. Ik heb hier een paar jaar geleden een ontzettend leuke uitdaging in ontdekt, een stad bouwen met 50.000 inwoners. Tot nu toe is het me niet gelukt dit te halen, omdat óf m’n laptop vastliep, óf m’n PC sneuvelde. Omdat ik door het spelen van The Sims vaak ook weer inspiratie krijg voor verhalen, vind ik dit wel een toffe uitdaging om de komende 3 jaar aan te gaan.

Reizen
14. Een verre reis maken. Ik wil graag een keer naar de USA, Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika. Dit doel mag ik afstrepen op het moment dat ik een reis buiten Europa maak. Het verste waar ik tot nu toe ben geweest is Madeira, wat geografisch buiten Europa ligt, maar feitelijk van Portugal is.
15. Een treintour door Europa maken. Tot nu toe heb ik alleen nog maar naar Engeland gereisd met de trein, maar het lijkt me ook gaaf om naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië te gaan met de trein. Dit doel is vast wel te combineren met een van mijn andere reisdoelen.
16. Het Noorderlicht zien.
17. Een (mid)weekje alleen op vakantie in een huisje (in Nederland) om daar te gaan schrijven.
18. Vijftien verschillende landen bezoeken.
19. Zeven hoofdsteden (van landen) bezoeken. En dan telt alleen de luchthaven bezoeken niet, want dan ben ik al heel vaak in Amsterdam geweest ?
20. Een trektocht (door bijv. Oostenrijk) maken.
21. 10.000 kilometer lopen. Op al die reizen ga ik natuurlijk veel wandelen, dus dan moet dit wel goedkomen. Ik heb een stappenteller die dit netjes voor mij bijhoud (als ik maar elke maand even check in de app).

Schrijven/lezen
22. 300 nieuwe boeken lezen, dus boeken die ik nog niet eerder gelezen heb.
23. Een boek voor volwassenen schrijven. Ik vind het heerlijk om voor jongeren te schrijven, maar wil toch wel een keer proberen een boek voor volwassenen te schrijven.
24. 24-urige leesmarathon zonder slaap. Of het gezond is betwijfel ik, maar ik wil dit héél graag een keertje proberen. Misschien goed te combineren met dat (mid)weekje alleen weg. Als ik de volgende chagrijnig ben heeft niemand er last van. Maar ja, dan wordt een dag schrijven wel weer lastig.
25. Boek uitgeven in eigen beheer. Het lijkt me tof om dit een keer geprobeerd te hebben. Misschien dat ik mijn vervolgverhaal, als het af is, zelf uit ga brengen als ‘print-on-demand’. Dan ga ik het verhaal eerst wel redigeren en wellicht scènes toevoegen, zodat de papieren versie ook daadwerkelijk iets extra’s oplevert.
26. Zeven manuscripten (af)maken. Dit is echt een gokje, gebaseerd op het feit dat ik meestal twee verhalen/manuscripten per jaar schrijf.
27. Lezing/presentatie geven aan meer dan 100 mensen. Deze zet ik bij schrijven, omdat ik dat het meest logische onderwerp vind voor mezelf om een lezing over te houden.

Sport / uitjes
28. 125 keer zwemmen (om baantjes te trekken). Iets meer dan 40 keer per jaar, dan moet het goedkomen.
29. Tien concerten of theatershows bezoeken. Dit doe ik bijna nooit (alleen dit jaar staan er toevallig 3 concerten op de planning), maar 10 keer moet haalbaar zijn.
30. Vijftien keer naar de dierentuin. Ik neem elk jaar een abonnement op Burger’s Zoo in Arnhem. Ik zit er zelfs over te denken om er eens in de zoveel tijd naartoe te gaan om te schrijven, dus het komt vast wel goed met dit doel.

Welk doel wil jij voor een bepaalde leeftijd bereiken?

Liefs,

Mirjam

12 Reacties

  1. Dank je wel! Het is een mooie dag geworden! Of de doelen haalbaar zijn, moeten we nog maar zien hè, haha 😉 Nee, gaat vast goedkomen!

 1. Gefeliciteerd. Dat is een lange lijst.
  Nu gebarentaal kan ik je aanraden, hoor er hier ook veel over. En past ook bij communicatie! Dat daar kan je misschien ook nog iets goeds mee doen.
  En een overnachtingsadres (logeerkamer) in Zwitserland kan ik je bieden als je punt 15 en 17 in een keer wil omzetten.

  Mijn lijst? Daar moet ik eerst eens overnadenken. Maar is een goed idee om dat eens te doen, alhoewel ik eigenlijk zeer gelukkig ben met mijn huidige leven.

  Succes en groetjes

  1. Dank je wel voor je felicitatie.
   Tja, gebarentaal is hier thuis gewoon echt nodig, zeker als m’n moeder helemaal doof wordt (waar best kans op is). En mooi dat je gelukkig bent met het leven zoals het nu is. Ben ik gelukkig ook 😉

 2. Ook via deze weg, gefeliciteerd!

  Wat een mooie lijst is het geworden. Echt heel divers en volgens mij ook wel dingen die goed bij jou passen. Die treintour door Europa – en die landen – wil ik ook heel graag doen een keer.

  1. Dank je wel voor al je felicitaties 🙂 Zullen we anders samen die treintour door Europa doen? Als jij terug bent uit Engeland (wanneer dat ook is;-))…

 3. Gefeliciteerd, Mirjam! Ik vind het zo leuk dat we elkaar “kennen”, dezelfde verjaardag en leeftijd delen!! 🙂
  Wel leuk om te lezen wat je allemaal nog wil doen voor je 30 wordt. Zo’n lijst heb ik helemaal niet, je brengt me wel op leuke ideeën.

  1. Dank je wel voor je felicitatie, Hanna! Ik hoop dat jij ook een leuke verjaardag hebt gehad 🙂 En leuk dat ik je inspireer…

 4. Wat een mooie doelen heb je opgesteld! Die moeten je zeker wel lukken! Wat grappig, volgens mij volg ik dezelfde gebarenchallenge als jij 🙂 Het leek mij ook heel gaaf om gebaren te leren dus ik ga daar wekelijks voor zitten om te oefenen. Echt leuk is dat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.