Schrijflogboek #44 Juli 2021

Het is wat later dan normaal, maar afgelopen weekend was ik weg, dus ik kon mijn logboek niet op de gebruikelijke tijd plaatsen. Als ik vroeg wakker was geweest, had het misschien gekund, maar ik heb (voor mijn doen) uitgeslapen vanmorgen. Ik werd namelijk om kwart over 7 wakker 😉 Zoals je in mijn logboek van juni hebt kunnen lezen had ik veel ambitieuze plannen voor de maand juli. Is dat gelukt? Je lees er alles over in dit bericht!

Iedere maand vertel ik altijd eerst iets over de projecten waar ik aan gewerkt heb, dan deel ik (als ze er zijn) wat hoogtepunten en vervolgens de statistieken. Tot slot blik ik nog even vooruit naar de komende maand. Deze maand is daarin niet anders dan de andere maanden 😉

Verhalen

 • Nova – 25 minuten
  Er zit een lichte verbetering in ten opzichte van juni, maar het is nog steeds niet zoals ik zou willen. Nu wilde ik de afgelopen maand echt heel graag hieraan werken, maar het schoot er gewoon steeds bij in. De keren dat ik eraan schreef genoot ik er wel van, dus ik ga echt proberen om in augustus gewoon weer (bijna) iedere dag hier minstens vijf minuten aan te besteden.
 • Nieuwe projecten – 100 minuten
  Tja, ik heb natuurlijk nog niet genoeg schrijfprojecten, dus werkte ik weer aan twee nieuwe projecten. Omdat ik voor beide projecten nog niet goed weet wanneer ik er weer mee verder ga, benoem ik ze verder niet. Maar ik hoop echt dat ik er wel wat meer mee kan doen op korte termijn.
 • Friends 4-ever – 135 minuten
  De geplande acht hoofdstukken heb ik niet gehaald, het was juist iedere week een race tegen de klok om het hoofdstuk op tijd af te krijgen en in te plannen. Uiteindelijk schreef ik drie hoofdstukken, wat ik wel jammer vond. Maar ik heb goede hoop dat het in augustus beter gaat!
 • Samen! deel 3 – 815 minuten
  Ik rondde het herschrijven van Samen! deel 3 begin juli uit en eind juli had ik ook nog een overleg met mijn redacteur over het herschrijfproces. Er moet nog aardig wat gebeuren, maar ben ook al een heel eind. Volgens m’n redacteur is het nu 90% goed en we gaan natuurlijk voor de 100%.
 • De stad – 855 minuten
  Eindelijk, eindelijk heb ik aan dit project kunnen schrijven. Ik heb er echt heel veel aan gedaan, maar uiteindelijk nog maar 2 hoofdstukken aan het uiteindelijke verhaal geschreven. Vrijdag hoop ik je er van alles over te vertellen in mijn nieuwste video.

Social media kanalen

 • Vlogcontent – 185 minuten
  Ik was van plan om veel meer vlogs te maken en zo vooruit te werken, maar dat is helaas niet gelukt. Toch heb ik wel wat vlogs gemaakt en ik merk dat het me niet zoveel tijd meer kost als eerst. Het opnemen gaat vaak goed, ik voel me ontspannen en daardoor hoef ik ook minder te knippen. Daarbij vind ik het minder belangrijk dat de vlog echt 100% perfect is, ik mag me best eens verspreken, toch? Mijn persoonlijke favoriete vlog is de Titel & cover reveal van het verhaal van Roos.
 • Blogcontent – 345 minuten
  Ook blogs heb ik deze maand niet zoveel geschreven. Ik had meerdere keren een blogmarathon gepland, maar door omstandigheden (waar ik zo nog op terug kom) is het me niet gelukt om vooruit te werken. Sterker nog … op het moment dat ik dit schrijf, staat er nog maar één blogbericht ingepland (die van zaterdag). Mijn favoriete blogs die in juli online kwamen (op het logboek na natuurlijk) waren deze: 10 non-fictie boeken die ik iedereen aanraad, Waar geef ik mijn royalties aan uit en Schrijfproces Boek 8: No fear.
 • Social media beheer – 380 minuten
  In het maken van foto’s gaat altijd wat meer tijd zitten, maar eigenlijk valt dat voor deze maand ook wel mee. Waarschijnlijk omdat ik in de laatste week, de sociale media niet heb ingepland, maar dat doe ik vandaag allemaal. Dus in augustus zal dit misschien wat hoger liggen. Toch ga ik altijd op zoek naar manieren om dit zo snel en efficiënt mogelijk te doen.

Overig

 • Writing prompts – 180 minuten
  Ik deed minder writing prompts dan ik gepland had, maar werkte wel langer aan elke writing prompt. Vorige week heb ik een aantal keer gewoon 30 minuten gewerkt aan een writing prompt. Dat moet eigenlijk wel minder worden, maar soms zit ik net lekker in het verhaaltje en dan gaat de timer alweer.
 • Van alles en nog wat – 290 minuten
  Ik weet eigenlijk niet waar deze tijd aan op is gegaan. Ik denk aan het plannen van mijn schrijfweken en persoonlijke stukjes. En o ja, ik las het boek Kinderboeken schrijven van Wim Daniëls en maakte aantekeningen hierbij. Daarnaast ben ik ook het boek Schrijven vanuit je hart aan het herlezen en ook hier maak ik aantekeningen bij. Ik krijg hier vaak ook veel vlog- en blogideeën van, dus ik blijf het zeker doen.

Hoogtepunten
Net als in juni gebeurde er in juli niet superveel bijzonders, maar ik heb zelf zeker wat hoogtepunten gezien die ik graag met je deel:

 • Op 3 juli rondde ik het herschrijven van Samen! deel 3 af en stuurde het op naar mijn proeflezers én redacteur (jaardoel). Op 26 juli had ik een overleg met mijn redacteur in Apeldoorn en dat was ook zeker nodig om met hernieuwd enthousiasme aan de slag te gaan met dit verhaal.
 • Op 9 juli behaalde ik nog een jaardoel, namelijk 15 video’s delen op YouTube. Toen ik dit doel opschreef was ik nog van plan om eens in de twee weken een video te plaatsen. Maar uiteindelijk is dat toch wekelijks geworden omdat ik zoveel ideeën had.
 • Op 31 juli ontdekte ik dat ik in juli een recordaantal woorden heb geschreven, meer dan 60.000 (het precieze aantal vind je bij de statistieken). Uiteindelijk heb ik ook veel uren gemaakt, dus ik ben echt heel erg blij hiermee.

Terugblik juli + statistieken
De eerste week van juli ging het qua schrijven heel goed, maar de tweede week had ik toch weer veel moeite om aan de slag te gaan. Hierover heb je ook kunnen lezen in mijn dagverslag. Gelukkig ging het de week erna een stuk beter, maar twee weken geleden verzwikte ik op zondag mijn pols. Het was de laatste werkweek voor mijn vakantie, waarin ik al een dag extra vrij had genomen. Ik kon bijna niet schrijven en daar baalde ik heel erg van. Gelukkig ging het de laatste week beter en heb ik uiteindelijk toch mijn Camp NaNoWriMo project af kunnen ronden, wel door het woordaantal iets naar beneden te zetten, maar daar vertel ik vrijdag meer over in een vlog. Uiteindelijk schreef ik in juli 3310 minuten, wat goed is voor 55 uur en 10 minuten. De laatste keer dat ik zoveel schreef was in augustus 2019. Ik ben echt zo blij hiermee en vraag me ook stiekem af hoeveel het was geweest als ik dus niet mijn pols had verzwikt. Nou, dat gaan we in augustus ontdekken (hopelijk).

Ook qua woordaantal heb ik het goed gedaan de afgelopen maand. Ik schreef 20.456 verhaalwoorden en in totaal 62.953 woorden. Of ik daarmee records heb verbroken weet ik niet. Ik denk het niet, maar sinds ik mijn woordaantallen bijhoud is het wel een record 🙂

Vooruitblik augustus
Ook voor augustus heb ik weer ambitieuze plannen. Ik begin de maand met een vrije week (van mijn werk bij het LCJ) en volgende week dinsdag heb ik ook nog een vrije dag. Omdat ik zo van het schrijven geniet, ga ik gewoon lekker schrijven in mijn vakantie (zelfs tijdens mijn nachtje weg in Friesland schreef ik, zoals je kunt zien op de foto bij dit bericht). Ik hoop dat de kilometers die ik nu kan maken me helpen om na de vakantie in het schrijfritme te blijven. Ik weet dat ik gezegd heb dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit, maar daar ben ik iets anders over gaan denken. Binnenkort hoop ik je daar meer over te vertellen, of in een blog, of in een vlog. Maar goed, ik ga in augustus weer 30.000 woorden aan De stad schrijven (als persoonlijk Camp NaNoWriMo project), ik wil nu echt 8 hoofdstukken aan Friends 4-ever schrijven en ik wil tot en met hoofdstuk 20 herschrijven aan Samen! deel 3. De deadline hiervoor staat op 1 oktober, maar de eerste 10 hoofdstukken moeten eerder binnen zijn. Dus heb ik mezelf de opdracht gegeven om tot hoofdstuk 20 te herschrijven. En natuurlijk zijn er nog allerlei kleine dingetjes waar ik aan wil werken. Ik heb er ontzettend veel zin in, dus daar zal het niet aan liggen.

Heb jij een leuke julimaand gehad?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Weer leuk om te lezen! ik vind het logboek 1 van de leukste dingen van uw blog. met mijn schrijven is goed gegaan deze maand, ik heb heel veel geschreven. aan allerlei soorten verhalen. ik schrijf nog LANG niet zoveel woorden als u, maar dat geeft niet. het is ook niet mijn doel ofzo. maar mijn woorden gaan gemiddeld per maand omhoog, dus dat vind ik gewoon goed van mezelf(om maar niet te verwaand te klinken?) Dus op naar de volgende maand………..

  1. Wat leuk om te lezen dat je ook zo van het logboek geniet 🙂 En supertof dat je veel hebt geschreven, uiteindelijk is dat de enige manier waarop je er uiteindelijk heel goed in wordt! En je mag dat best goed van jezelf vinden hoor, van mij tenminste wel! Succes deze maand!

 2. Altijd leuk om te lezen! Een mooie maand had je en wat heerlijk dat je zo veel hebt geschreven. Ik was Camp NaNo helemaal vergeten tot ergens ver halverwege de maand… dus ik heb helaas niet mee gedaan dit jaar. En wat leuk dat Samen deel 3 al zo ver gevorderd is. Succes met de laatste loodjes eraan!

  1. Tja, je kunt natuurlijk altijd je eigen uitdaging ervan maken. Ik ga gewoon in augustus door met Camp NaNoWriMo en ga weer proberen om 30.000 woorden te schrijven, maar nu daadwerkelijk aan het verhaal. Dank je wel voor je succeswens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.