Schrijflogboek #2 Januari 2018

Ook in januari hield ik bij hoeveel ik nu perdag schreef. In december 2017 besteedde ik bijna 27 uur aan het schrijven. Ik was erg benieuwd of het in de eerste maand van 2018 meer zou zijn. Door omstandigheden had ik het eigenlijk niet verwacht, maar het is toch gelukt. Ben je benieuwd hoeveel meer ik geschreven heb en waaraan ik allemaal geschreven heb? Lees dan snel verder!

Net als vorige maand vertel ik eerst hoeveel tijd ik per categorie kwijt was en licht ik ze kort toe. Daarna vertel ik het totaal aantal uren.

Blog –  345 minuten
Ook in januari heb ik veel tijd aan het blog besteed. Ik herzag blogberichten die ik al had geschreven en schreef een aantal nieuwe. In maart hoopt een bericht met een kort verhaal voorbij te komen (ongeveer 2000 woorden) dus dat kostte behoorlijk wat tijd. Verder waren er ook verschillende klusjes die gedaan moesten worden, zo werkte eerst de comment sectie niet helemaal naar behoren, maar dankzij Hans is dat weer opgelost.

Chaos – 40 minuten
Ongeveer drie weken nadat ik de eerste herziene versie van Chaos had terug gestuurd, kwam het verhaal nogmaals terug. Ik moest nog een aantal kleine wijzigingen toepassen en dat kostte niet heel veel werk. Ik had het misschien ook onder ‘overig’ kunnen stoppen, maar ik vond het wel leuk om dit apart te benoemen.

‘Vrije val’ – 550 minuten
In november 2017 schreef ik een volledig nieuw verhaal. In december heb ik dit aan de kant gelegd, om het een maand later weer op te pakken. Zo heb ik voor mezelf een afstand gecreëerd en kon ik het verhaal weer met een frisse blik bekijken. Ik heb het geheel herzien, in een later bericht hoop ik te vertellen hoe ik dit aangepakt hebt. Afgelopen maandag heb ik het naar mijn redacteur gestuurd, op hoop van zegen 😉

Geheim project – 195 minuten
Het gaat een beetje lastig worden om dit toe te lichten, het is niet voor niets een geheim project. Dit is een project wat niet van mij alleen is, maar ik werk samen met mijn broer. Wij werken met z’n tweeën aan… tja, iets geheims 😉

Kindle – 210 minuten
Vorige maand was ik nog erg enthousiast hierover, nu weet ik niet zeker of ik hier wel mee door wil gaan. Het is nog steeds mijn droom om rond te kunnen komen van schrijven, maar ik weet niet of ik het op deze manier wil. Ik heb nog een stuk of 3 verhalen in mijn hoofd voor jeugdboeken en ik heb het project met mijn broer. Ik merkte op een gegeven moment dat het teveel was en dat het een chaos in mijn hoofd werd. De eerste twee weken van januari schreef ik er nog wel aan, maar nu ligt het al een tijdje stil en ik heb geen idee of ik het weer op ga pakken.

LOI cursus – 120 minuten
In januari heb ik wel 3 hoofdstukken van de cursus doorgenomen. Ook leverde ik een opdracht in, waar ik een 8 voor kreeg. Ik probeer om iedere week een hoofdstuk door te nemen, maar dat is niet helemaal gelukt de afgelopen maand.

The artist’s way – 405 minuten
Dit is beduidend minder dan vorige maand, maar dat heeft ook zo z’n redenen. De afgelopen maand heb ik heel erg veel last van mijn rug gekregen. Gelukkig heb ik nu fysiotherapie en medicijnen, maar ik kan nog steeds niet erg lang zitten. Vandaar dat ik ’the artist’s way’ regelmatig liet schieten omdat ik meteen aan de slag wilde. Omdat ik, zeker de afgelopen 3 weken, zo slecht kon zitten, verbaasde het me dat ik in januari meer had geschreven dan in december.

Overig – 430 minuten
Brainstormsessies, schrijven aan onzinverhalen (hier hoop ik binnenkort meer over te vertellen) en dat soort zaken vallen onder overig. Het schrijven aan een onzin verhaal heb ik vooral veel gedaan op de dagen datik plat moest liggen. Ik kon wel een laptop op schoot houden en zomaar in het wilde weg typen.

Totaal
In totaal heb ik de afgelopen maand 2295 minuten besteed aan schrijven. Dat komt neer op 38 uur en 15 minuten. Of het in februari meer wordt betwijfel ik… het is een korte maand én ik hoop zelfs een weekje op vakantie te gaan. Maar wie weet, levert dat juist extra veel inspiratie op.

Ik hoop dat je het leuk vond om dit berichtje te lezen!

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. ha,

    wauw, wat veel uren zeg! wel handig dat je het op een rijtje zet. dan hoef je niet alles te onthouden!
    enne, ik ben erg benieuwd naar het boek Chaos! succes er mee!

    grts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: