Schrijflogboek #67 Juni 2023

Wat later dan gewoonlijk komt mijn terugblik op de maand juni online. Afgelopen zaterdag had ik een verjaardag en ervoor had ik gewoon geen zin om de blog te schrijven. Gelukkig gaat het nu weer wat beter met de schrijfzin en komt de blog alsnog online.

Voor wie nog nooit een schrijflogboek heeft gelezen: ik vertel eerst hoeveel tijd ik aan welk project heb besteed. Vervolgens deel ik wat hoogtepunten en daarna onthul ik de statistieken Tot slot blik ik kort vooruit op de komende maand.

Verhalen

 • Mike – 15 minuten
  Huh? Wat is dit voor verhaal – denk je misschien. Dit is een nieuw handgeschreven verhaal. Vorige maand rondde ik ‘Nova’ af en ik vind met de hand schrijven te leuk om helemaal niet te doen. Voor dit verhaal stel ik geen doelen, maar ik schrijf eraan als ik het leuk vind. Een van de hoofdpersonages heet Mike, vandaar. Of ik in de toekomst meer over dit project vertel, betwijfel ik. Het is gewoon iets dat ik voor mezelf schrijf en daar blijft het bij.
 • Lichtstad – 30 minuten
  In mei rondde ik dit verhaal af, maar ik was toch over een bepaald onderdeel niet tevreden, dus dat heb ik eruit gehaald. Verder heb ik niks aan dit project gedaan.
 • Project Snel – 365 minuten
  Dit project heb ik weer opgepakt, ik schreef het eerste boek af (de eerste versie). Hopelijk ga ik in juli hier nog veel meer aan werken.
 • Samen! deel 5 – 990 minuten
  Ik herschreef bijna de hele eerste versie. Op moment van schrijven moet ik nog vijf hoofdstukken en dat hoop ik zeker deze week aan te pakken. Ook wil ik beginnen met herschrijven op microniveau. Het is heerlijk om me weer bezig te houden met de familie Van den Heuvel-Hofman.

Social media kanalen

 • Nieuwsbrief – 35 minuten
  Ja, ik wil een officiële nieuwsbrief gaan maken. Afgelopen maand heb ik gebrainstormd over een frequentie en inhoud. Nu moet ik nog ergens de tijd vandaan halen om een Plugin op m’n website te gooien waar je je kunt inschrijven 😉
 • Social media beheer – 240 minuten
  Ik besteedde niet zo heel veel tijd aan het inplannen van social media posts en zelfs stories liet ik vaak schieten. Dat is niet helemaal hoe ik het hebben wil (en ik zie het ook terug in de statistieken), maar als het niet gaat, gaat het niet.
 • Blogcontent – 260 minuten
  Misschien heb je wel gemerkt dat er afgelopen maand op twee momenten geen blog online is gekomen, terwijl dat normaal wel gebeurt (24 juni kwam er niets en ook de DITL blog kwam niet online). Ik had gewoon niks meer op voorraad – en dat heb ik nu ook niet. Ik hoop deze week flink wat te bloggen om weer bij te komen. Hoe het komt, vertel ik je straks.
 • Vlogcontent – 260 minuten
  Ook wat vlogcontent betreft heb ik niet superveel gedaan afgelopen maand. Had ook een oorzaak 😉

Overig

 • Writing prompts – 55 minuten
  Veel writing prompts heb ik niet gedaan, maar wel weer meer dan in mei 2023. Nog drie te gaan en dan heb ik mijn jaardoel gehaald, dus dat hoop ik zeker in juli te doen.
 • Bedrijfswerkzaamheden – 1385 minuten
  Begin juni ging ik tolken op de Leeslievelingsbijeenkomst met Becky Wade en op 29 juni was ik in Boekhandel Smit voor een bezoekje. Dat reken ik allemaal onder bedrijfswerkzaamheden. Daarnaast heb ik afgelopen maand ook een opdracht gekregen. Die is nog niet helemaal af – hoewel ik dat graag had gewild – maar ja, die omstandigheden hè…
 • Overig – 635 minuten
  Ik heb weer veel gejournaled om alle gedachten van me af te schrijven. Dat was afgelopen maand zeker nodig…

Hoogtepunten
In juni gebeurden er aardig wat leuke dingen, ik zal ze niet allemaal noemen, maar deze waren tof:

 • Op 7 juni ontmoette ik Becky Wade. Ik mocht tolken op de Lievelingsbijeenkomst. Het was sowieso al heel leuk om Leanne Pots, Marianne Witvliet en Daniëlle Heerens weer te zien, maar dan ook kennismaken met Becky Wade én een high tea met haar delen omdat zij ook glutenvrij moet eten… dat is echt geweldig!
 • Op 16 juni kreeg ik een nieuwe bril. Dat was heel hard nodig, want mijn sterkte was behoorlijk achteruit gegaan. Hebben we meteen reden nummer een waarom het schrijven niet zo goed ging afgelopen maand: ik had heel veel hoofdpijn, zeker toen ik eenmaal wist dat ik een nieuwe bril nodig had (gek hoe dat werkt).
 • Op 21 juni kreeg de podcast een nieuwe huisstijl. Echt supergaaf vind ik ‘m geworden.
 • En zoals ik al zei was ik op 29 juni bij Boekhandel Smit in Gouda. Superleuk om nieuwe mensen te ontmoeten en te kletsen over schrijven en boeken.

Terugblik + statistieken
Juni was geen goede schrijfmaand en ik heb dan ook de 100 uur niet gehaald. Allereerst was er de hoofdpijnkwestie. Op een gegeven moment (dat was nog voor dat ik m’n ogen had laten opmeten) moest ik overgeven van de hoofdpijn. Ik dacht eerst dat er misschien een glutenfout was gemaakt, maar na de oogmeting viel het op z’n plek. Daarnaast vonden Jaap en ik een huisje, maar daar ging ook behoorlijk wat stress aan vooraf. Ook in afspraken maken voor de bruiloft ging tijd zitten en stond mijn hoofd niet altijd naar schrijven. Toch heb ik in totaal 4270 minuten geschreven, wat goed is voor 71 uur en 10 minuten. In die tijd schreef ik 7.583 verhaalwoorden en een totaal van 22.837 woorden. Geen records, maar wel iets om blij mee te zijn.

Vooruitblik juli
Of ik deze maand de 100 uur ga halen weet ik niet, maar er staat weer genoeg op de planning. Misschien haal ik mezelf wel veel te veel in mijn hoofd, maar dat zien we halverwege de maand wel. Ik wil heel graag Samen! deel 5 zo ver klaar krijgen dat-ie naar proeflezers kan. Dat betekent nog 5 hoofdstukken macroniveau en het boek op microniveau herschrijven. Nu heb ik dat laatste ook al een beetje gedaan tijdens herschrijven op macroniveau, dus ik geloof dat het zeker goedkomt. Ook heb ik nog tot 15 juli om m’n opdracht af te maken. Daarnaast ga ik 13 juli naar Poederooijen om bij de stand van ‘De Boekenplank’ te staan en tot slot hoop ik boek 2 en 3 van Project Snel te schrijven, maar misschien is dat wel wat te veel gevraagd.

Wat zijn jouw plannen voor juli?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

  1. Heerlijk! Geniet ervan!
   DITL staat voor ‘Day in the life’. Iedere maand leg ik zo’n dagverslagje vast, maar daar kwam ik in juni helemaal niet aan toe helaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.