Schrijfpraat #24 5 schrijfgewoonten voor 2021

Zoals ik vorige week vrijdag al schreef heb ik dit jaar best veel geleerd over schrijven. Door te experimenteren met allerlei dingen heb ik een paar gewoonten ontdekt die ik in 2021 wil gaan toepassen op mijn schrijversbestaan. En natuurlijk oefen ik daar deze maand ook al mee! Lees je mee welke gewoonten dat zijn?

  1. Allereerst wil ik toch weer writing prompts gaan doen. De hele maand november heb ik hier niets mee gedaan en ook in oktober deed ik minder writing prompts dan normaal. Ik wil in 2021 proberen om op dagen dat ik niet werk voor het LCJ (woensdag, vrijdag en zaterdag) een writing prompt te doen. Deze hoop ik dan ook digitaal te doen, zodat ze meetellen in m’n wordcount voor het jaar.
  2. Ook wil ik iedere maand werken aan één hoofdproject en maximaal twee projecten ernaast oppakken. Ik heb ontzettend veel ideeën, maar op deze manier houd ik het haalbaar voor mezelf.
  3. Op mijn schrijfdagen (vrijdag) wil ik wat strakker zijn voor mezelf. In 2020 begon ik meestal rond een uur of 10, 11 met schrijven, daarvoor zat ik maar wat te lanterfanten. Ik wil proberen om (in ieder geval) van 8:30 uur tot 16:00 bezig te zijn met schrijven. Natuurlijk ga ik tussendoor wel lopen en lunchen, maar ik wil hierin echt strenger worden voor mezelf! Ook omdat ik vaak, als ik eenmaal bezig was, teleurgesteld was als de dag voorbij was, omdat ik veel meer wilde doen!
  4. Ik wil iedere maand een kort verhaal schrijven. Daar ben ik dit jaar al mee begonnen. Van maart tot en met augustus schreef ik iedere maand een kort verhaal, maar daarna is het weer ingezakt. In 2021 hoop ik echt elke maand een kort verhaal te schrijven! Het maakt niet uit waar deze over gaat, als het maar een verhaal van 2000 tot 5000 woorden is.
  5. En tot slot wil ik proberen om in 2021 iedere maand een 10k day te organiseren. Een dag waarop ik 10.000 woorden schrijf. En dat hoeven niet eens 10.000 woorden aan hetzelfde verhaal te zijn, alle woorden tellen dan. Dus blogs, writing prompts, persoonlijke columns, een kort verhaal … Het is me tot nu toe nog niet gelukt om 10.000 woorden te schrijven op één dag. Ik wilde het in november doen, tijdens NaNoWriMo. Maar doordat ik covid-19 kreeg is daar niets meer van gekomen. Deze maand doe ik toch weer een poging en ik ga dus proberen om volgend jaar elke maand een keer 10.000 woorden te schrijven op één dag.

Welke (schrijf)gewoonte wil jij jezelf aanwennen in 2021?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. O je, weer zulke wijze woorden. Nu mijn dag effectiever indelen en me op bepaalde projecten concentreren, zijn waarschijnlijk de belangrijkste dingen. En dan gaat het niet uitsluitend om schrijven. Vooral dat laatste heb ik dit jaar al geprobeerd, maar zonder succes. Dus nu de valkuilen analyseren en voor 2021 een betere aanpak bedenken. Succes met jouw veranderingen.

    1. Ik hoop dat je eruit gaat komen voor 2021! Succes in ieder geval 🙂 Dat 2020 dingen niet lukten is ergens ook niet zo verwonderlijk hè … wees blij met alles wat wel gelukt is! Bedankt voor je reactie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: