Schrijflogboek #1 December 2017

Zoals ik vorige week al een beetje beloofd hebt, komt er vandaag een bericht online waarin ik je het een en ander vertel over mijn schrijven van de afgelopen maand. In december 2017 heb ik voor het eerst een logboek bijgehouden, waarin ik opschreef hoeveel minuten ik ongeveer per dag schreef. Kijk en lees met me mee!

In mijn favoriete notitieboek (Leuchtturm 1917, dotgrid) hield ik bij hoeveel tijd ik per dag schreef en waaraan ik elke dag schreef. Hoeveel het bij elkaar was zal ik pas aan het einde van dit bericht onthullen. Eerst licht ik kort elke categorie toe en vertel ik erbij hoeveel minuten ik daar de afgelopen maand mee bezig ben geweest.

Chaos – 320 minuten

In mijn introductie is het al te vinden: voorjaar 2018 hoopt mijn derde boek te verschijnen, getiteld Chaos. De afgelopen maand moest er nog heel wat aan gebeuren. Van mijn redacteur kreeg ik het geredigeerde manuscript terug. Toen was het aan mij om alle opmerkingen en wijzigingen die zij heeft toegepast te bekijken én er iets mee te doen. Dit heb ik op donderdag 28 december 2017 afgerond.

Kindle – 240 minuten

Dit betreft een project wat nog in de kinderschoenen staat. Het is mijn grote droom om rond te kunnen komen van schrijven. Niet dat ik mijn huidige baan als docent niet leuk vindt, maar het lijkt me gewoonweg fantastisch om elke dag te kunnen en mogen schrijven. Daarom ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden en één ervan is het schrijven van e-books voor bijvoorbeeld Kindle. Ik schrijf deze verhalen onder een pseudoniem, vooral omdat Mirjam Schippers in het Engels niet zo lekker klinkt. De Engelse markt is natuurlijk een stuk groter, vandaar dat ik van plan ben om deze verhalen in het Engels te schrijven.

The artist’s way – 610 minuten

Dit is waar, nu in ieder geval, de meeste tijd in zit: the artist’s way. Hoe het precies werkt leg ik je aankomende zaterdag uit, maar heel kort: elke dag schrijf ik 3 bladzijden met ideeën, scènes en andere zaken in een schriftje. Normaal gesproken schrijf ik niet op zondag, maar the artist’s way vind ik noodzakelijk. Het voorkomt dat mijn hoofd overloopt van ideeën en geeft me rust.

LOI – 85 minuten

Het volgen van de schrijfcursus heeft in december op een laag pitje gestaan. Het is mijn doel om elke week een hoofdstuk door te nemen, maar december was een volle maand. Ik ben afgestudeerd en voordat het zo ver was heb ik nog aardig wat moeten doen. Gelukkig mag ik deze cursus op mijn eigen tempo doen.

Blog – 350 minuten

Ja… vorige week ging natuurlijk mijn blog online. In oktober was ik al begonnen met het verzinnen van content en in november begon het al vastere vormen aan te nemen. Toen heb ik al een aantal berichten geschreven, maar in december heb ik wat dat betreft het meeste werk verzet. Ik heb voor bijna twee maanden vooruit blogs geschreven, zodat er, ook al ben ik druk met andere dingen, toch minstens twee keer per week berichtjes online komen.

Totaal

Als je een beetje kunt rekenen weet je natuurlijk al dat ik de afgelopen maand iets meer dan 1600 minuten van mijn tijd aan schrijven heb besteed. Maar voor het geval dat je, net als ik, niet zo goed bent in rekenen: in totaal zijn het 1605 minuten. Dat komt neer op 26 uur en 45 minuten. Met dat ik het opschrijf realiseer ik me dat het best wel erg veel is. Maar als ik fulltime schrijfster/auteur wil worden, dan zullen er nog heel wat uurtjes bij moeten komen.

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen waar ik de afgelopen maand mijn schrijftijd aan heb besteed. Zelf ben ik nu al benieuwd naar die van deze maand, dus de schrijfupdate die op maandag 5 februari 2018 hoopt te verschijnen! Wat denk jij, zullen er dan nog meer schrijfuren zijn?

Liefs,

Mirjam

 

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.