Special #1 Verjaardagspost

Hiep hiep hoera! Vandaag is het feest. Niet alleen omdat het vakantie is, maar ook omdat ik vandaag jarig ben. Ik mag vieren dat ik al 25 jaar lang op deze aardbodem verblijf,  daarom schrijf ik een extra blogpost met 25 feiten over mij.

1. Taekwondo: Van mijn veertiende tot mijn zeventiende heb ik op deze Koreaanse vechtsport gezeten. Ik vond het vet stoer en had het gevoel dat ik de hele wereld aan kon.

2. Nijntje: De allereerste verhalen die ik schreef gingen vrijwel altijd over Nijntje. Nijntje ging naar het strand, verdronk bijna in zee en moest daarom op zwemles. Nijntje had wel een rijbewijs en ik dacht altijd dat Nijntje een hij was.

3. Coeliakie: Zoals ik in mijn eerste post al schreef ben ik intolerant voor gluten. Dit weet ik nog maar sinds 10 februari 2017, maar mijn leven is sindsdien best wel veranderd. Naast gluten mag ik ook niet teveel lactose (dus geen hele melkchocoladereep voor mij). Je zegt trouwens seuliakie, gek hè? Ik dacht eerst ook dat je het met een ‘k’ uitsprak.

4. LEGO: Ik ben gek op LEGO. Dat was vroeger al zo, maar toen deze blokjesfabrikant de Tower Bridge van LEGO uitbracht moest ik die natuurlijk hebben! Sindsdien heb ik nog wel een paar andere gebouwen (uit de 16+ serie) aangeschaft en zit ik regelmatig lekker te bouwen.

5. Stationery: Al jaren geef ik meer geld uit aan stiften, pennen en notitieboeken dan aan kleding. Nou, dat is misschien een beetje overdreven, maar ik ben echt wel een stationery diva. Dus een simpel notitieboekje van de Action voldoet niet (omdat mijn super toffe Sherlock Holmes vulpen daar niet zo lekker in schrijft), maar het moeten wel echt bijzondere notitieboekjes zijn. HEMA is er best wel goed in om leuke boekjes te maken die ook betaalbaar zijn. Maar ik ben ook fan van de dot grid boekjes van Leuchtturm 1917, die meteen een stuk prijziger zijn.

6. Haken: Een van mijn andere creatieve hobby’s is haken. Heerlijk rustgevend. Vaak kijk ik een filmpje of luister ik naar mijn favoriete muziek.

7. Priceless: Voor mijn nieuwe verhaal (Vrije val) werd ik geïnspireerd door het lied Priceless van For King & Country, de ballad versie is hier te luisteren. Terwijl ik druk aan dit verhaal aan het schrijven was, kwamen Joel & Luke naar Nederland en op het laatste moment kon ik een VIP ticket bemachtigen en heb ik deze heren ook echt ontmoet. Ik was alleen te verlegen om ze te vertellen dat hun lied mij zo inspireerde.

8. Psalm 103: Mijn lievelingsgedeelte uit de Bijbel is psalm 103. Vroeger dacht ik altijd dat dit een verdrietige psalm was, omdat we in de kerk vaak vers 8 uit de berijmde versie zongen als er iemand gestorven was. Maar een jaar of 8 geleden kwam ik erachter dat het juist een loflied is. Dankzij het lied East to west van Casting Crowns. Het twaalfde vers is voor mij extra speciaal.

9. Citaten: Toen ik een jaar of twaalf was begon ik met het verzamelen van allerlei quotes en citaten. Eerst in het Nederlands en later steeds meer in het Engels (een van de manieren hoe ik Engels heb geleerd). Op een conferentie van de hogeschool waar ik naartoe ging werd een keer gevraagd van wie een bepaalde uitspraak was. Ik wist het, vanwege die hobby jaren geleden, meteen. Degene die de vraag stelde vond het zo bijzonder dat ik het wist dat ik een bos bloemen kreeg.

10. Dagboek: Sinds 30 november 2008 schrijf ik in een dagboek. De eerste zin die ik die dag schreef was: Ik ga het nog een keer proberen: elke dag in een dagboek te schrijven en dat minstens een jaar vol te houden. Dat is dus gelukt. Nog een keer stond voor de andere pogingen die ik had gedaan. In 2005 was ik ook begonnen en had ik het anderhalf jaar volgehouden. Daartussen heb ik nog enkele niet noemenswaardige pogingen gedaan.

11. Vulpen tic: Elk jaar kwam die terug: een paar dagen of weken schreef ik alleen maar met vulpen in mijn dagboek. En iedere keer nam ik me voor om alleen nog maar met mijn vulpen te schrijven. Maar na een tijdje ging de magie er weer van af. Tot augustus 2017…

12. Sherlock Holmes: Een van mijn favoriete karakters uit de Engelse literatuur. Je snapt vast wel dat ik helemaal gelukkig werd toen ik afgelopen zomer in het Sherlock Holmes museum in Londen een vulpen van dit personage zag. Ik bedacht me geen moment en kocht deze hem. Sindsdien zijn we onafscheidelijk en heb ik ook echt niet met een andere pen in mijn dagboek geschreven.

13. Thee: Ik ben gek op thee. Ik bestel mijn thee altijd bij www.yourdailyteacup.nl. De eigenaresse is toevallig vandaag ook jarig en, net als ik, 25 geworden. Gefeliciteerd Rensina!

14. Bijbel Journaling: Naast haken en schrijven vind ik dit ook heel erg gaaf om te doen. Handlettering vind ik ook heel erg tof, maar dan vooral in mijn speciale journaling Bijbels.

15. Wintersport: In 2005 besloten mijn ouders voor het eerst een wintersportvakantie te boeken, toen zij 20 jaar getrouwd waren. Ik wilde – natuurlijk – niet onderdoen voor mijn grote broers en ging ook snowboarden. Een paar jaar later heb ik ook geleerd om te skiën, maar snowboarden blijft toch wel favoriet!

16. Bullet Journal: Ik heb het al wel vaker genoemd, maar sinds juni 2016 doe ik aan Bullet Journaling. Het heeft mij enorm geholpen in het structureren van mijn leven. Dankzij mijn Bullet Journal heb ik mijn studie afgerond en ook helpt hij mij eraan herinneren dat ik elke dag moet schrijven ;-).

17. Bingo: Deze ligt in het verlengde van punt 16. Elk jaar stel ik mijn jaardoelen op, in 2016 begon het op een simpel A5 blaadje van de school waar ik werk. Maar inmiddels staat het dus in zo’n mooi notitieboekje (Leuchtturm 1917, dot grid). Een van mijn jaardoelen voor dit jaar is om 100 berichten op dit blog te plaatsen.

18. Washi tape: Need I say more? Naast notitieboekjes, pennen en stiften ben ik ook gek op van die leuke tapejes met patroontjes. Ik gebruikte ze eerst vooral voor het maken van kaarten, maar heb inmiddels meer manieren om mijn tapejes ergens voor te gebruiken. Anders liggen ze maar stof te vangen in de kast, dat zou ook jammer zijn hè?

19. Kaarten maken: Hierboven noemde ik het al, maar ik maak ook graag kaarten. Ik had in de eerste blog al verteld dat ik creatief was, maar dit had je vast niet verwacht hè? 😉 Samen met mijn schoonzus maak ik heel veel kaarten. We verkopen ze op de Winterfair van onze kerk en op de jaarlijkse verkoping, om een steentje bij te dragen aan goede doelen.

20. Tony’s chocolonely: Mijn favoriete chocolademerk! Helaas mag ik er dus niet teveel van eten, want dan word ik ziek. Maar lekker is het wel.

21. Engeland: Ik ben docent Engels, zoveel heb ik al wel verteld. Maar wist je ook dat ik iedere zomer naar Engeland ga? Of nou ja, dat de afgelopen 5 jaar gedaan heb? Ik heb al vier zomers opgepast op twee jongens. Toen ik daar voor het eerst kwam waren ze nog maar 4 en 7 en nu zijn ze al 10 en 13.

22. Dopper: Mijn favoriete waterflesjes. Ik heb er wel drie. Eentje in het groen, eentje in het blauw en eentje in het rood.

23. Jurkjes: Ik ben gek op jurken! Naar mijn werk draag ik eigenlijk nooit iets anders. Het zit gewoon lekker en je bent in een keer klaar met aankleden.

24. Okergeel: Sinds ik een kleurenanalyse heb gedaan en weet dat ik een herfsttype ben, ben ik gek op de kleur okergeel. Ik heb een jurkje in die kleur en een vest. Dat vest is mijn favoriete winter kledingstuk.

25. Fantasy: Aan de hand van de verhalen die ik schrijf zou je het misschien niet zeggen, maar ik ben een enorm fan van Fantasy boeken. Het is wel mijn droom om zelf nog eens fantasy te schrijven, dus wie weet…

Zo, dat waren 25 feitjes over mij. Gezien de hoeveelheid moeite het me kostte om er 25 op te noemen, denk ik niet dat er volgend jaar een post komt met 26 feiten over mij. Ik hoop dat je het leuk vond om dit te lezen en ik wens je een fijne dag toe!


Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

2 Comments

 1. Woop woop happy birthday to us!
  Wat een leuke post met alle weetjes en zo lief dat je mijn nog even noemt.
  Oh en ik hoop zo dat je pakketje vandaag geleverd wordt, dan is het voor jou helemaal een verjaardags maandbox.

 2. Elke week kom ik even lezen op je blog!
  Wat een leuke weetjes veel wist ik er al omdat ik je al best een tijdje volg!
  Van harte Gefeliciteerd en hele fijne dag en vakantie!
  Lieve groetjes Meia

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.