Vlogs op vrijdag #7 augustus 2022

Eens per maand licht ik de vlogs uit die de afgelopen maand online zijn gekomen op mijn YouTube kanaal. Afgelopen maand kwamen er weer verschillende toffe video’s online. Ikzelf vind ze tenminste tof 😉 Hieronder kan je ze allemaal bekijken, maar mocht je er nou geen een meer willen missen, abonneer je dan even op mijn kanaal.

De eerste video van de maand was weer eentje in de schrijftipreeks. In deze serie video’s vertel ik je van alles over de zeven elementen van een geweldig boek. Ik besprak in deze video een – mijns inziens – belangrijk onderwerp, namelijk perspectief. Het juiste perspectief gebruiken is echt superbelangrijk voor het neerzetten van een goed verhaal. Doe je voordeel met de lessen die ik geleerd heb en deel in deze video 😉

In de video erna een video met meerdere korte filmpjes over mijn nieuwe feelgood project, Project Snel. Afgelopen zaterdag heb je hier ook al meer over kunnen lezen op mijn blog, maar in de video vertel ik iets meer over het proces erachter. De eerste video nam ik volgens mij al halverwege mei op. Inmiddels heb ik al meer dan 15.000 woorden geschreven aan dit verhaal, tof hè?

In deze video blik ik terug op Camp NaNoWriMo. Hoe is het gegaan? Heb ik m’n boek af? Hier heb ik ook al een blog over geschreven, maar mocht je deze gemist hebben, hier kan je het lezen. Enne … mocht je je afvragen waarom ik het hier over mijn Elfde boek heb, terwijl nummer 10 nog niet is verschenen. Het verhaal van Rachel en Thomas wordt waarschijnlijk boek nummer 11 (als je de feelgood novelles niet meetelt), boek nummer 10 is het vierde deel in de Samen! reeks (dat officieel nog geen titel heeft).

En de laatste video van de maand, eentje over mijn jaardoel met de 5k en 10k dagen. Ik leg uit waarom ik zoveel woorden op één dag schrijf en waarom ik wordcount zo belangrijk vind. Niet lang nadat ik deze video had opgenomen (en ook bewerkt, dacht ik) las ik het boek: writing 5,000 words per hour, van Chris Fox. Dat was echt een boek naar mijn (schrijvers)hart. Goed schrijven leer je echt alleen door het veel te doen, niet door eindeloos te zitten piekeren over de juiste woorden. En daarom is het zo goed om (als het kan) veel woorden te schrijven.⁠ Hopelijk kan ik je met mijn vlogs en blogs inspireren, daar doe ik het voor!

Welke video was bij jou favoriet deze maand?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.