Boekreview #25 Witter dan sneeuw // Marianne Grandia

Vandaag review ik het debuut van Marianne Grandia. Tijdens de christelijke boekenweek kwam de negende druk van Witter dan sneeuw uit, voor de mooie prijs van €12,50. Precies ook het bedrag dat je moest besteden voor het christelijke boekenweekgeschenk (Lichtval, van dezelfde auteur). Destijds genoot ik erg van Onder Zijn vleugels, dus je kunt je voorstellen dat ik erg nieuwsgierig naar dit boek was…

In Witter dan sneeuw maken we kennis met Ellen, die ziet hoe een man het ziekenhuis wordt ingereden, door een ogenschijnlijk onverschillige vrouw. Ze voelt sterk dat ze iets tegen de man moet zeggen, maar ze durft niet. Daarom schrijft ze de beste man een brief. Ook gaat ze bij hem op bezoek en hij vraagt of ze wat dingen wil ophalen uit zijn appartement. Als ze een paar dagen later weer bij hem op bezoek wil gaan, krijgt ze te horen dat de man is overleden. Op de begrafenis van Steven maakt Ellen kennis met de onverschillige vrouw die hem in het ziekenhuis bracht. Het blijkt zijn dochter te zijn. Door een schokkende ontdekking heeft Kathy jaren geleden alle contact met haar vader verbroken en ze wil nog steeds niets met zijn nalatenschap te maken hebben. Toch laat het verleden Kathy niet los. Is er nog een mogelijkheid tot vergeving?

Het verhaal kwam wat moeizaam op gang, waardoor het lang duurde voordat ik mezelf er echt in verloor. Op een gegeven moment meende ik zelfs het geheim van vader Steven te weten en las ik alleen maar verder om erachter te komen of ik gelijk had. Gelukkig ging het verhaal, na de begrafenis van Steven, wat sneller en kwamen er wat verrassende plottwists die ik echt niet aan zag komen. De plotelementen werden verrassend goed met elkaar verweven en de personages waren goed uitgewerkt en herkenbaar. Het laatste stuk van het boek heb ik in een ruk uitgelezen en uiteindelijk vond ik het jammer dat het uit was.

Witter dan sneeuw krijgt van mij 4 sterren.

Wat is het mooiste boek dat jij hebt gelezen over het thema ‘vergeving’?

Liefs,

Mirjam

2 Reacties

  1. Voor mij is het al weer even geleden dat ik het boek gelezen heb dus moet echt goed nadenken over het verhaal. Misschien moet ik het boek binnenkort eens een keertje herlezen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.