Lezen met Mirjam #29 Mei 2022

Ik schreef vorige maand in mijn Lezen met Mirjam blog dat ik in mei wat vaker aan lezen hoopte toe te komen. Is dat gelukt? Hoeveel boeken las ik deze maand eigenlijk? Je leest het allemaal in dit blogbericht.

Ik schreef vorige maand dat lezen ter ontspanning niet echt was gelukt en ik moet zeggen dat er in mei ook niet zo veel van kwam. Ik gun mezelf de tijd gewoon niet om rustig te gaan zitten met een boek en uiteindelijk heb ik daardoor in mei ‘maar’ 9 boeken gelezen. Ik weet dat het voor verschillende van de lezers van m’n blog nog steeds veel is, maar als je bedenkt dat ik vorig jaar een boek per dag las is het verschil wel groot. Maar goed, welke boeken las ik dan?

 • Anne’s house of dreams // L.M. Montgomery (e-book)
 • The cat who saved books // Sosuke Natsukawa (fysiek boek)
 • Door jouw ogen // Nicole Deese (fysiek boek)
 • Over leven en schrijven // Stephen King (audioboek)
 • Het gemeenteweekend // Adrian Plass (e-book // herlezen)
 • Vlindermeisje // Janny den Besten (e-book)
 • Het kersenspoor // Sarah Steele (fysiek boek)
 • Kind I. // Steve Tasane (fysiek boek)
 • Heilige schijn // Adrian Plass (fysiek boek)

Favorieten
Het was niet heel moeilijk om een paar favorieten te kiezen uit deze lijst, hier komen ze, in willekeurige volgorde:

 • Anne’s house of dreams // Ik was in maart al in dit boek begonnen en ik wilde ‘m eigenlijk in april uitlezen, maar ik las ‘m toch 1 mei pas uit en toen had ik een beetje spijt dat ik er zo lang over had gedaan. Het is een prachtig boek in de reeks over Anne van het groene huis (Nederlandse vertaling deel 1). Ik las ook een heel mooi citaat over rouw, maar ik kan hem nu niet meer terugvinden. Het ging er in ieder geval over dat iemand tegen Anne zegt, nadat ze haar kindje is verloren (sorry voor deze spoiler) dat de pijn minder wordt. En dan zegt Anne: Maar daar ben ik juist zo bang voor, wil niet dat het minder pijn doet, dat voelt niet eerlijk (zoiets).
 • Kind I // Dit boek was weer een leesexemplaar van De Wedloop en wat een prachtboek was het. Echt … ongelooflijk om te lezen, zo prachtig.
 • Door jouw ogen // Over dit boek volgt nog een uitgebreidere recensie, maar ik vond ‘m echt heel erg tof om te lezen. Niet te romantisch en het had ook echt diepgang!

Non-fictie
Ik las deze maand dus één (nieuw) non-fictie boek. Of nu ja … lezen … ik luisterde het boek. En ik schreef er ook al een blog over, de schrijflessen van Stephen King. Maar mocht je een uitgebreidere versie willen lezen en ook echt serieus met schrijven aan de gang gaan, dan zou ik je willen aanraden het boek Over leven en schrijven te lezen. Hij en ik denken min of meer hetzelfde over veel aspecten van het schrijversschap.

Book haul
Er kwamen deze maand drie boeken erbij in mijn kast. Meer dan ooit was voor een speciale prijs verkrijgbaar bij De Wedloop en Avondrood en Dans met me zijn recent verschenen. Over Avondrood gaan Anna Laura en ik waarschijnlijk een nieuwe podcastaflevering maken (ja, seizoen 3 zit eraan te komen, precieze details vertel ik je zodra ik meer weet). Komende maand zijn er verschillende boeken in de aanbieding, zoals het eerste deel van de serie van Deborah Raney, dus geen boeken kopen zit er niet in, ben ik bang. Maar ik wil het daar dan wel bij laten voor juni.

Vooruitblik juni
Ik durf eigenlijk niets meer te zeggen over de komende leesmaand eruit gaat zien. Ik wil wel graag mezelf wat meer rust gunnen om te lezen, maar ik wil mezelf ook niet dwingen om te lezen. De afgelopen maand ben ik gewoon veel met schrijfwerk bezig geweest en vond ik andere manieren om te ontspannen dan lezen. Dat mag er natuurlijk ook helemaal zijn. Maar ik wil wel een keertje een leesmiddag of -avond houden. Nu is het de laatste dagen niet zulk mooi weer, maar als er warmere dagen gaan komen ga ik wel vaker de tuin opzoeken om gewoon een tijd te lezen. Ook hoop ik op zondag wat meer te lezen, maar m’n zondagen waren de laatste tijd best druk gevuld, of ik was te moe om iets te doen. Hoe dan ook … ik heb nog genoeg boeken in de kast staan om te lezen de komende tijd.

Heb jij veel gelezen in mei? Wat was het leukste boek dat je las?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Ik heb totaal 24 boeken gelezen, waar ik wel blij mee ben want mijn doel was 20! Het leukste boek was ´Vandaag ben ik de bruid´ van Janny Den Besten. Ik heb trouwens echt veel e-books gelezen, de online bibliotheek app vind ik echt een uitvinding!

  1. Supergoed gedaan! Ik wil ook weer meer lezen dan ik de afgelopen tijd heb gedaan. Het lijkt nu in juni iets beter te gaan, dus ik ben voorzichtig optimistisch. De online bibliotheekapp is echt geweldig ja!

 2. Wat een leuke boeken heb je weer gelezen, ik zet er een paar van op mijn lijstje. The cat who saved books, Avondrood, Door jouw ogen en Dans met me lijken me erg mooi. Bedankt voor je reviews/leestips!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: