Persoonlijk #10 12 grote en kleine successen

Op mijn verjaardag schreef ik op Instagram dat ik voor mijn gevoel nog niet zoveel bereikt heb in mijn leven. Daarop kwamen verschillende reacties, allemaal superlief. Vervolgens ging ik me afvragen hoe dat nu komt, dat je twijfelt aan jezelf en je zo incompetent voelt, terwijl je gewoon succesvol bent. Ik schreef er anderhalf jaar geleden al iets over, dat kan je hier lezen. Ook denk ik dat het komt omdat we te weinig stilstaan bij wat goed gaat en teveel gefocust zijn op wat we nog willen bereiken. Daar las ik ooit al iets over in 365 dagen succesvol en in de blogpost van vandaag ga ik maar eens in praktijk brengen wat ik me toen voor had genomen. Hierbij 12 grote en kleine successen van Mirjam Schippers 😉

Haha, zie je dat kapsel van mij? Op zich ook al een succes. Tot zeer recent droeg ik mijn haar eigenlijk altijd los, maar nu ben ik toch wat meer aan het uitproberen. Hierbij: het dichtgeknoopte vuilniszakje, aldus Mariëlle
 1. Allereerst wat schrijfsuccessen gebundeld: Toen ik 22 was verscheen mijn allereerste boek De opdracht. Vervolgens schreef ik in 3,5 jaar tijd nog vier boeken en werden er twee korte verhalen (kerst) gepubliceerd. De één in het winterboek van het RD, de andere in de kerstbundel Morgenrood.
 2. Elke dag sta ik op en ga het gevecht aan met m’n auto-immuunziekte. Oké, zo klinkt het superdramatisch. Maar goed, iedere dag leef ik weer met coeliakie en iedere dag die ik zonder gluten doorbreng is een succes.
 3. Voor mijn verjaardagsfeest maakte ik een gluten- en lactosevrije slagroomtaart. Ja, dat noem ik ook een succes. Groot en klein, ze mogen er allemaal zijn.
 4. Ik heb een HBO-diploma. Dat ik nu helemaal niets doe met dat diploma is niet belangrijk. Ik ben tweedegraads docent Engels en ergens, diep vanbinnen, zit dat lerarenhart er nog steeds.
 5. Ik heb een supertoffe baan als communicatiemedewerker bij het LCJ. En dat terwijl ik geen communicatie heb gestudeerd.
 6. Mijn blog wordt door steeds meer mensen gevonden, echt de bezoekersaantallen groeien per maand. Waarvoor dank aan jou, lieve lezer!
 7. Ik ben geen verlegen, teruggetrokken meisje meer. Het is niet zo dat ik nu alles durf, maar als ik mezelf vergelijk met de Mirjam van 3 jaar geleden is er zó veel veranderd!
 8. Ik heb 6 zomers in Engeland doorgebracht als au pair (en verwerkte die ervaring in een boek).
 9. Ik heb mijn rijbewijs gehaald. Het is al bijna 8 jaar geleden, maar ik ben nog steeds trots op dat roze pasje. Ik heb 3 keer examen gedaan. De derde keer was ik eigenlijk superziek (achteraf kwamen we erachter dat ik longontsteking had) en toen haalde ik het gewoon!
 10. Ik ben, sinds een jaar, in het bezit van een auto. En niet zomaar eentje, een heuse Cevrolet. Haha, het is eigenlijk maar een lelijk ding, maar hij rijdt heel fijn en dat is het belangrijkste!
 11. Op dit moment is mijn administratie op orde. Hoe succesvol en volwassen wil je het hebben?
 12. Ik stap elke dag uit mijn bed, soms springend van enthousiasme maar ook zeer regelmatig kreunend omdat ik zo lekker lag en (nog) geen zin in de dag heb. Maar ik kom eruit, ondanks alles. En weet je, eigenlijk valt het altijd wel mee!

Ik vond dit een leuk lijstje om te maken. Misschien dat ik er een jaarlijks terugkerend ritueel van maak. We gaan het zien.

Wat is jouw favoriete succes(moment)?

Liefs,

Mirjam

6 Reacties

 1. Goed om op het positieve te focussen. Zo zie je maar, veel bereikt, en dat kan niet iedereen zeggen. Momenteel probeer ik me nieuw te organiseren, want door corona is er veel veranderd. Thuiszitten is niet het probleem, maar de onderlinge haat en nijd tussen de mensen steekt weer de kop op. Alzo geen succesmoment. Maar ik ga mijn analyses en ideen daarover vandaag maar opschrijven. Dat zou wel een succesgevoel kunnen worden. Bljjf gezond!

  1. Herkenbaar wat je schrijft over Corona en de veranderingen. Een van de dingen die ik doe, om te voorkomen dat ik er gek van word, is maar één keer per dag het nieuws kijken en alle reacties op sociale media over te slaan!

 2. Wat goed om dit op een rij te zetten! En wat een mooie successen zitten er tussen.
  Mijn favoriete succes is denk ik toch wel dat ik mijn HBO diploma heb gehaald ondanks alles.

  1. Ja… diploma’s halen tegen alle verwachtingen in, zijn mijn favoriete succesmomenten, bij mezelf en andere mensen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: