Schrijflogboek #24 November 2019

Ter vergelijking heb ik net mijn schrijflogboek van november 2018 erbij gepakt en toen schreef ik dat ik een heerlijke schrijfmaand achter de rug had. Dat mag ook wel gezegd worden van november 2019, ook al ben ik de laatste week van deze maand ziek geweest. Benieuwd naar de projecten die mijn aandacht vroegen? Je leest het in dit bericht!

Elke maand geef ik kort per project aan hoeveel tijd ik eraan besteed heb, vervolgens noem ik een paar hoogtepunten en tot slot onthul ik het totaal geschreven uren.

Vlogs – 125 minuten
Ja, ik heb allerlei filmpjes over NaNoWriMo gemaakt. Nu moet ik ze nog allemaal gaan editen en dan beslissen of ik dat online ga gooien. Het is namelijk vooral Mirjam die klaagt dat ze achterloopt met haar schrijfwerk.

Writing prompts – 190 minuten
Ook deze maand deed ik iedere werkdag een writing prompt, hoewel het er heel vaak op neer kwam dat ik één dag in de week (meestal dinsdag) geen writing prompt deed en die dus op zaterdag inhaalde. Maar dat gaf niet.

Blogcontent – 460 minuten
Ik heb deze maand bijna geen blogs geschreven, omdat alle schrijftijd naar NaNoWriMo ging. Vorige maand schreef ik al dat ik misschien social media en echt blogcontent van elkaar ging scheiden. Deze maand schreef ik ze soms gescheiden op en soms bij elkaar, dus dat is voor nu mislukt. Volgende maand een nieuwe kans.

‘Samen’ (NaNoWriMo) – 2325 minuten
Als NaNoWriMo project heb ik het tweede deel in de serie gekozen die ik schrijf voor De Banier. En ik heb er meer tijd aan besteed dan ik in de hele maand oktober aan mijn schrijfwerk heb gegeven 😉 Het eerste deel van de serie is nog niet verschenen (dat was vorig jaar mijn NaNoWriMo project), maar ik besloot om toch vast te beginnen aan de eerste versie. Over het algemeen ben ik redelijk tevreden met wat er tot nu toe op papier staat. Ik sloot NaNoWriMo af met 50.083 woorden, maar het verhaal is nog niet af. Ik moet nog ongeveer vijftien hoofdstukken, dus ik verwacht dat het verhaal uiteindelijk 80.000 woorden zal bevatten. En dan begint het grote herschrijfproces …

Overig – 125 minuten
Een column voor Fleurrijk en wat persoonlijke stukjes vallen hier onder. Ik heb de afgelopen maand zelfs geen hoofdstukken uit Schrijven vanuit je hart doorgenomen, daar had ik gewoon echt geen tijd voor.

Hoogtepunten:
Ook in november beleefde ik weer wat hoogtepunten, waarvan ik er een paar met je deel:

 • 6 november tikte mijn facebookpagina de 125 likes aan. Ondanks dat ik hier weinig mee doe, vond ik het erg leuk
 • Deze maand werd ik geïnterviewd voor twee heel leuke website. Een van deze interviews staat zelfs al online en de andere volgt snel…
 • 9 november was een heel speciaal moment. Ik was op dat moment in Engeland en overhandigde een exemplaar van Time-out aan de familie R. waar ik een heel aantal zomers heb gewerkt als au pair.

Totaal + vooruitblik
In oktober schreef ik al dat ik best wel hoge verwachtingen had van de maand november. Oké, ik wist wel dat het me niet zo lukken om 88 uur en 25 minuten te schrijven, maar het aantal zou sowieso hoger liggen dan de afgelopen maanden. Dat moest gewoon lukken. In totaal schreef ik de afgelopen maand 3225 minuten, wat neerkomt op 53 uur en 45 minuten. Woohoo, alleen in januari, maart en augustus van dit jaar behaalde ik meer uren. In augustus haf ik echter 2,5 week vakantie en in januari en maart werkte ik nog niet voor het LCJ. Daarover gesproken … er is de afgelopen maand wel iets gebeurd waardoor ik meer toe kwam aan schrijven. Al een tijdje geleden kwam ik tot de conclusie dat ik me iets te enthousiast in mijn nieuwe baan had gestort. Ik werkte ruim 34 uur per week en mijn eigen schrijfwerk, maar ook mijn gezondheid leed hieronder. Eind oktober had ik een gesprek en vanaf 1 november kon ik al minderen in mijn uren. Ik denk niet dat ik het anders had gered om NaNoWriMo met 50.000 woorden op de teller te eindigen. Het is nu vooral nog een beetje gek, omdat ik weer een heel nieuw ritme moet vinden, maar ik ben ervan overtuigd dat het wel gaat lukken!

Ik weet echt niet wat ik van december moet verwachten qua schrijfwerk. Ik wil eigenlijk graag mijn NaNoWriMo verhaal afmaken, maar aangezien ik daarvoor nog zo’n 30.000 woorden voor moet schrijven, weet ik niet of me dat gaat lukken. Nu ja, met zo’n 1000 woorden per dag moet ik een heel eind komen. Maar goed … ik ben ook druk bezig om mijn werkkamer op te ruimen en dat kost ook behoorlijk wat tijd. Ook wil ik graag het editen van mijn eerste twee filmpjes afronden, zodat die in januari 2020 online kunnen. Maar goed, dat valt dan wel weer onder schrijfwerk. We gaan het gewoon zien. Mijn streven is om meer uren te maken dan in december 2017.

Hoe was november voor jou? En als je meegedaan hebt met NaNoWriMo, is het je gelukt je doelen te behalen?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Wat leuk en wat spannend dat je vlogs opgenomen hebt! Ik ben benieuwd of je online durft te zetten en wij ze te zien krijgen. 😉
  Ik heb ook met NaNoWriMo meegedaan en ben zeker niet ontevreden. Ik heb de 50.000 niet gehaald, wel dik de 40.000 en dat is meer dan ik ooit tijdens een NaNo heb gehaald.

  1. Ik liep al een tijdje met het idee te gaan vloggen en ik heb ook andere filmpjes opgenomen, dus ik durf het wel online te zetten (denk ik). Maar ik weet nog niet of de NaNo filmpjes genoeg interessante informatie bevatten, haha.
   Super dat je ruim 40.000 woorden hebt gehaald, dan heb je je doelstellingen gehaald, toch? Gefeliciteerd!

 2. Ik ben benieuwd naar de vlogs. Of ze interessant zijn, hangt ook van de doelgroep af. Aan de Nanowrimo heb ik meegedaan. Na 2 enthousiaste weken, en 10.000 woorden, heb ik “afgehaakt”, vooral om dat er te veel anders te doen was. Als positief heb ik meegenomen, dat ik schrijven leuk vind, en ook (vind ik) aardige verhaaltjes kan schrijven. Dus als insteek in het schrijven is het gelukt. Negatief heb ik het “amerikaanse” aan het geheel gevonden. Hier waren de writes-in in het engels, en daar had ik geen zin in. Jammer. Maar nog bedankt voor de tip. Zonder jou, had ik van het bestaan niet geweten.

  1. Ja, het is een redelijk specifieke doelgroep die mijn vlogs leuk/interessant gaat vinden, denk ik. Maar dat zie ik dan wel. Ik merk wel dat ik het echt leuk begin te vinden, dus ik ga gewoon vrolijk meer filmpjes maken.
   Supertof dat je 10.000 woorden hebt geschreven en ontdekt hebt dat je het leuk vind en je talent ontdekt hebt. Uiteindelijk is het daar ook voor bedoeld. Ik doe zelf ook niks met de write-ins of al het gedoe eromheen. Voor mij is het gewoon een ultieme challenge om een begin van een nieuw manuscript te maken. Graag gedaan, ik ben benieuwd wat voor verhalen je wellicht gaat schrijven in de toekomst 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: