Schrijflogboek #56 Juli 2022

Afgelopen maandag was ik niet thuis, dus besloot ik het logboek een week later online te laten komen. Dat vind ik sowieso wel handig als maandag op de eerste of tweede dag van de maand valt, maar ik kijk altijd even wat uitkomt. Hoe dan ook, de maand juli verliep heel anders dan ik had gedacht en dat had zo z’n invloed op mijn schrijversbestaan. Je leest er meer over in het bericht van vandaag.

De afgelopen maand heb ik bijna al m’n doelen gehaald, alleen het korte verhaal niet. O, ik heb trouwens ook wat doelen halverwege de maand aangepast, omdat ik erachter kwam dat het niet handig was om dat nú te doen. Tja, dat mag ook gewoon. Ook waren er diverse omstandigheden (later in het bericht hier meer over), waardoor ik eigenlijk gewoon blij ben met elk woord dat ik heb kunnen schrijven. Waar werkte ik dan zoal aan?

Verhalen

 • Project Nova – 40 minuten
  Ik heb de afgelopen maand wel weer aan het handgeschreven verhaal geschreven, maar wederom niet zoveel. Het lijkt me wel een keer leuk om weer net als in het begin gewoon een halfuur achter elkaar hiermee bezig te gaan. Misschien ga ik dat als doel stellen voor deze maand (wel als ‘good month’ doel en niet als ‘bare minimum’).
 • Samen! deel 4 – 515 minuten
  Ik herschreef het vierde deel in de Samen! serie de afgelopen maand. Toen ik eenmaal bezig was ging het als een trein en baalde ik dat ik het niet gewoon in juni had gedaan. Had best gekund, dat was toch al een rommelige maand. Maar goed, ik heb het in juli gedaan, da’s ook goed.
 • Rachel – 1800 minuten
  Ik heb flink wat vorderingen gemaakt met dit Camp NaNoWriMo project. Helaas heb ik het verhaal – door al die omstandigheden – niet afgekregen, ik moet nu nog vier hoofdstukken en een epiloog. Dus hopelijk is het nu jij dit leest wel af (of anders echt bijna!).

Social media kanalen

 • Vlogcontent – 290 minuten
  Ik nam weer een paar vlogs op en bewerkte ze ook. Er kwam afgelopen maand één vrijdag geen video online, dat was omdat ik ziek was die week en ik had echt geen puf om een thumbnail te maken, voor de rest was de video helemaal af. Ik besloot het een week uit te stellen. Mijn favoriete video van de afgelopen maand was m’n Camp NaNoWriMo schrijfvlog.
 • Social media beheer – 365 minuten
  Er ging weer eens veel tijd zitten in het maken van de perfecte foto’s voor sociale media 😉
 • Blogcontent – 415 minuten
  Ik schreef weer een aantal blogs. Doordat ik ziek was besefte ik weer hoe fijn het is om een beetje voor te lopen met blogcontent. Afgelopen jaar heb ik regelmatig een blogdag over moeten slaan omdat ik niet ver vooruit werkte. Het liefst zou ik, net als toen ik net begon, twee maanden vooruit hebben gewerkt, met uitzondering van de blogs die ik niet ver van tevoren kan schrijven (zoals m’n logboek, lezen met Mirjam en Day in the life). Ik ga kijken wat ik er aan kan doen.

Overig

 • Redactie – 15 minuten
  Ik kreeg van een oud-collega de vraag of ik een stukje dat hij had geschreven voor een magazine even na wilde kijken. Dat leek me wel een leuke afwisseling van de dagelijkse klusjes.
 • Writing prompts – 40 minuten
  Ik deed maar vier writing prompts, had er wederom niet zoveel behoefte aan. Ik denk dat ik volgend jaar echt minder ga stellen als jaardoel.
 • Van alles en nog wat – 615 minuten
  Eerlijk gezegd heb ik geen idee waar dit allemaal aan op is gegaan. Ik denk journalen, sinds ik het in m’n ochtendroutine heb gestopt, doe ik er veel meer mee. Maar ik kan me ergens niet voorstellen dat ik maar liefst 10 uur daarmee bezig ben geweest. Ik loop het nog eens na. Tja, het helpt niet echt als ik er niet heel specifiek over ben geweest in m’n urenregistratie.

Hoogtepunten
Er gebeurden weer een aantal leuke dingen in juli, hier licht ik er drie uit:

 • Op 22 juli deelde Daniëlle op haar Instagram (Leeslievelings) een leeslijstje waarin ze mijn boeken uitlichtte. Dat vond ik echt superleuk om te zien, ook wat ze erbij schreef.
 • Op 25 juli rondde ik het herschrijven van Samen! deel 4 af en stuurde het naar mijn proeflezers. Ik hoop eind deze maand hun reactie te hebben, zodat het na het verwerken van hun feedback naar Froukje kan.
 • Op 29 juli tikte mijn YouTube kanaal de 10.000 views aan. Helemaal niet veel natuurlijk, maar ik vond het toch wel een leuke mijlpaal!

Terugblik + statistieken
In juli werkte ik behoorlijk wat uren bij De Wedloop. Door de vakanties van collega’s meer dan anders. Ook ben ik een week flink ziek geweest, zoals ik al schreef in m’n leesblog. In eerste instantie dachten we dat het een glutenfout was, maar toen het langer duurde én het enige waar het fout gegaan kon zijn tóch glutenvrij bleek te zijn, dachten we aan voedselvergiftiging. Mijn ouders hadden allebei nergens last van, dus leek buikgriep me onwaarschijnlijk, dat is super besmettelijk. Toen uiteindelijk mijn schoonzus en neefje ook ziek werden, werd het duidelijk. Waarschijnlijk een niet zo besmettelijke variant dan. Maar goed, omdat ik eerst dacht dat het een glutenfout was, ben ik zoveel mogelijk normaal blijven eten, dat bleek wat te veel te zijn voor m’n maag, dus misschien heeft het daarom ook wat langer geduurd. Het duurde een week voordat ik er écht bovenop was en dat was echt heel erg balen. Ook gebeurden er privé nog wat andere dingen die ik verder niet benoem, maar ook heftig waren. Zoals ik al schreef ben ik blij met elk woord dat ik op papier kreeg. Dat waren in totaal 41.429 verhaalwoorden en een totaal van 60.468. Het is ongelooflijk maar waar, ik schreef in juli 4095 minuten, precies evenveel als in juni. Dat betekent dus dat het goed is voor 68 uur en 15 minuten. Mijn doel voor juli was 80 uur, maar door m’n ziek zijn is dat niet gelukt. Anders was ik er wel ruim overheen gegaan denk ik.

Vooruitblik
Voor augustus heb ik goede hoop om weer een nieuw record neer te zetten. Eind deze maand hoop ik naar Bratislava te gaan en aangezien ik een lange treinreis voor de boeg heb, hoop ik dan een heleboel te schrijven. En uiteraard ook in de andere weken. Ik ben bang dat het een rommelmaand wordt, maar ik zet alles op alles om er zoveel mogelijk structuur in te houden. Deze maand hoop ik de eerste versie van het manuscript van Rachel af te ronden, ook ga ik beginnen met het herschrijven van De stad, wat ik eigenlijk ook wel heel spannend vind. Daarnaast wil ik veel schrijven aan Friends 4-ever en een beginnetje maken met Project Snel. Ook heb ik afgelopen week in Duitsland een goed idee gekregen (beter gezegd: een aanvulling op een bestaand idee) en nu kan ik niet wachten eraan te beginnen, maar eerst moeten de andere dingen af. Er is nog genoeg te doen dus. Maandag 5 september hoor je wel wat er allemaal gelukt is!

Ben jij productief geweest in juli? Of heb je vooral van je vakantie genoten?

Liefs,

Mirjam

4 Reacties

 1. Je hebt best nog veel gedaan, vind ik. Het is maar waar je de lat voor jouw legt. (hoger kan altijd, maar lager kan ook). Mijn maand was goed. Heb eens al mijn schrijfsels geordend, en bleek toen toch veel meer te hebben als gedacht. En verder ben ik in een soort vakantiemodus, komt door het hete weer. Succes met alles!

  1. Ja, ik ben ook zeker tevreden over de afgelopen maand, gezien de omstandigheden. Wat tof dat je je schrijfsels hebt geordend en dat het er veel meer bleken dan gedacht. Heel veel succes daarmee! En dat van die vakantiemodus snap ik, ik ben over het algemeen productiever in de herfst en de winter, op schrijfgebied. Maar als ik dan kijk wat ik nu allemaal heb gedaan, belooft dat nog wat voor het najaar.

 2. Leuk weer om te lezen! Ik ben het met Johanna eens, je hebt nog best veel geschreven! O wauw, je bent dan echt al ver met project Rachel! Ik ben zoo benieuwd!! En ja, de vlog over CampNaNoWriMo was inderdaad heel erg leuk om te zien! Ik heb afgelopen maand vooral genoten van de vakantie (in Oostenrijk) maar kreeg daar heel veel inspiratie, dus ben bezig om dat allemaal op papier te zetten 😉 Veel succes met schrijven deze maand!

  1. Heerlijk dat je zoveel inspiratie kreeg op vakantie. Er even tussenuit zijn doet vaak wonderen voor je schrijfwerk. Daarom heb ik zoveel zin in mijn tripje naar Bratislava 😉 Het duurt helaas nog wel een hele tijd voordat het boek over Rachel uitkomt (als ze er bij De Banier tevreden over zijn), maar dat mag de pret niet drukken. Leuk om te horen dat je de video over Camp NaNoWriMo leuk vond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: