Special #14 Terugblik boekpresentatie ‘Wow! Ons huis is vol’

21 april 2023 is een dag die ik niet snel zal vergeten, toen werd namelijk mijn tiende boek gepresenteerd in boekhandel De Wedloop. En als je me ook op Instagram en YouTube volgt weet je dat dat niet het enige was wat er die dag gebeurde… In dit bericht neem ik je mee en blikken we samen terug op de boekpresentatie.

Zenuwachtig
In oktober 2018 had ik ook een boekpresentatie, maar toen was ik minder zenuwachtig als nu. Destijds kwamen er vooral belangstellende familieleden en vrienden, maar nu kreeg ik een paar dagen van tevoren al berichtjes van lezers dat ze langs zouden komen. Iemand kwam zelfs helemaal vanaf Texel! Dan ben je wel echt een groot fan hoor! Ik vond het dus best wel spannend allemaal, maar gelukkig was Jaap erbij, dus ik dacht: het komt allemaal goed.

Vrijdagochtend
De ochtend voor de boekpresentatie moest ik gewoon werken. Een collega van mij had al een tafel klaargezet voor mijn boeken en ik heb zelf een vlaggenlijn om de tafel gehangen, die had ik de dag ervoor zelf gemaakt. Onze boekenlevering kwam rond een uur of tien al, maar ik heb gezegd dat de dozen van één leverancier pas opengemaakt mochten worden als ik weg was. Daar zat namelijk mijn boek al in en ik wilde niet dat ik het boek al eerder zou zien dan die avond. Toen ik uiteindelijk om twaalf uur naar huis ging, was ik helemaal aan het stuiteren en kon ik niet wachten tot de avond zou aanbreken.

Kwart over zeven
De inloop voor de boekpresentatie was officieel vanaf half acht, maar rond zeven uur kreeg ik van een vriendin al een appje dat het al aardig vol begon te lopen. Ik had haar gevraagd om foto’s te maken die ik kon gebruiken voor dit blogbericht en m’n socials. Alle foto’s in dit bericht zijn dan ook door haar gemaakt (Marianne van Houselt). Ik ben met Jaap in de auto gesprongen en naar het centrum gereden. Ook Froukje kwam op dat moment aan en Jaap heeft nog geholpen boeken naar binnen te brengen. Mijn proeflezer (en oud-leerling) Marije was ook aanwezig, dat vond ik echt ontzettend leuk!

Boekpresentatie
Uiteindelijk begon de boekpresentatie om tien voor acht, vijf minuten later dan gepland. Froukje hield een mooie toespraak en overhandigde mij het boek. Buiten stroomde het van de regen, dus was er ook voor mij tijd voor een praatje. Ik bedankte mensen en ‘overhandigde’ aan mijn vader het e-book (een usb-stick, was een grapje wat we samen hadden bedacht). Nadat ik klaar was kon het signeren beginnen, dacht ik … Kees kwam naar voren en zei dat Jaap ook nog wat wilde zeggen.

Huwelijksaanzoek
Jaap vertelde hoe trots hij op me was en vroeg vervolgens of ik met hem wilde trouwen ‘en een huis met herrie wilde maken’ (als knipoog naar een van mijn boeken). Natuurlijk zei ik ‘ja’. En zo legde Marianne niet alleen de boekpresentatie vast, maar ook het huwelijksaanzoek. Ik vond het te leuk dat ik als boekenliefhebber ten huwelijk werd gevraagd in een boekwinkel en het was natuurlijk speciaal dat er allemaal familieleden en vrienden bij waren én uiteraard ook fans.

Signeren
Nadat Jaap de ring om m’n vinger had geschoven, zei hij: ‘En dan gaat Mirjam nu zo goed als het kan, misschien met iets trillende vingers, jullie boeken signeren.’ Uiteindelijk duurde dat nog even, want eerst kwamen mijn familieleden en vrienden langs om Jaap en mij te feliciteren. Dat vond ik trouwens echt leuk van de fans die aanwezig waren, dat ze dat eerst lieten gebeuren ;-). Uiteindelijk ben ik erin geslaagd handtekeningen te zetten hoor en was het een heel geslaagde avond!

Leuke plottwist had deze boekpresentatie, hè?

Liefs,

Mirjam

Kom me volgen op social media

10 Comments

  1. Heel leuk voor jou. En ook leuk dat er zoveel fans gekomen zijn. Succes! (ik heb zojuist de presentatie via youtube gezien)

  2. Wow! Een aanzoek in een boekwinkel is misschien de titel voor je volgende boek? Van harte gefeliciteerd!!!! Ik zag al een shorts op Youtube en ik was al benieuwd naar het verhaal;-) Veel geluk samen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.