Ik lees #7 Boeken top 10 2018

Nu ik deze maand voornamelijk aan het terugblikken ben, kan natuurlijk een boeken top 10 voor 2018 niet ontbreken. Ik vond het best lastig om te kiezen, maar uiteindelijk heb ik 10 boeken gevonden waar ik het meest van heb geleerd of genoten het afgelopen jaar.

Als je goed telt zie je hier maar 8 boeken liggen, terwijl ik had gezegd dat het een top 10 was. Klopt. Twee boeken uit de top 10 heb ik uitgeleend en konden daardoor niet op de foto gezet worden. Laat ik maar beginnen met die twee boeken. De top 10 is trouwens in willekeurige volgorde, want het zou voor mij echt onmogelijk zijn om te bepalen welk boek op nummer 1 zou staan. 

  1. The shack // De uitnodiging – Paul W. Young – Binnen christelijk Nederland heeft dit boek behoorlijk wat losgemaakt en dat begrijp ik. Ik ben het ook niet met het hele boek eens, maar ik heb er wel veel van geleerd. 
  2. 365 dagen succesvol – Arjan Vergeer en David de Kock – Vier weken terug schreef ik al over de lessen die ik van dit boek had geleerd. Zonder dit boek zou ik echt een heel ander jaar hebben gehad, daar ben ik van overtuigd. 
  3. The undomestic goddess // Aanpakken – Sophie Kinsella – Jup, deze chicklit staat in mijn top 10. Ik kocht hem voor 1 pond bij een Engelse charity shop en las het boek in 2 dagen uit. Waarom het boek mij zo aansprak hoop ik volgend jaar in een review te delen. 
  4. Everything, everything // Alles wat je lief is – Nicola Yoon – Een heerlijk boek om te lezen en ik was echt verdrietig dat-ie uit was. Klik hier om mijn review van dit boek  te lezen. 
  5. All the light we cannot see // Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr – Een prachtig, ontroerend boek over de tweede wereldoorlog. Lees hier mijn review. 
  6. Moederhart – Deborah Raney – Ook een prachtig boek over een onderwerp wat mijn hart heeft (nope, niet moederschap, daar heb ik geen ervaring mee). Ook van dit boek hoop ik komend jaar een review te delen. 
  7. Engelenbrood – Tessa Afshar – Mijn favoriete auteur schreef een boek over vertrouwen op God, ook in je zakelijk leven. En dat in een Bijbels-historische setting. Ook van dit boek kun je hier de review lezen. 
  8. Onder Zijn vleugels – Marianne Grandia – Dit boek las ik precies in de tijd dat ik het nodig had. Lees hier mijn review. 
  9. Als ik mijn ogen sluit – Elizabeth Musser – Een prachtig boek over een heftig onderwerp. Over dit boek schreef ik ook al een review, lees hem hier.
  10. Lucian, meesterwerk van een gevallen engel – Tosca Lee – Dit boek was het enige boek uit de lijst dat ik niet voor de eerste keer las. Twee jaar terug had ik dit boek ook gelezen en het blijft een prachtig boek. Wellicht dat ik er toch nog een keer een review over ga schrijven. 

Tijdens het opstellen van deze lijst kwam ik erachter dat ik best veel Engelse boeken heb gelezen het afgelopen jaar en dat hier ook veel boeken van in de lijst staan. Er staan ook maar 2 boeken op de lijst die oorspronkelijk Nederlands zijn. Misschien moet ik toch wat vaker boeken van Nederlandse bodem gaan lezen 🙂

En … wat was voor jou het mooiste, leukste of leerzaamste boek dat je dit jaar hebt gelezen?

Liefs,

Mirjam 

2 Reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: